DAKAR u znaku Audija te Francuza i Španjolca, Toyotin Belgijanac Guillaume de Mevius, pobjednik 1. etapa razočarao, ukupno 5.

REZULTATI/POREDAK!!! Pobjeda Stéphane PETERHANSELA u Audiju, u ukupnom poretku vodi Carlos Sainz također u Audiju! Četrnaestostruki pobjednik Dakara pobijedio je u 2. etapi Sebastien Loeba za samo 29 sekundi, svog sunarodnjaka. Quintero je treći sa zaostatkom od 3:11.

58-godišnji Francuz upisao je 50. automobilsku etapnu pobjedu u rally-raidu i ušao u povijest.

Loeb, deveterostruki prvak relija završavio je etapu za 3:55:09 uz prednost od 6:42 ispred Al Rajhija i 16:46 ispred Carlosa Sainza, koji je i dalje vodeći u ukupnom poretku.

DAKAR u znaku Audija te Francuza i Španjolca, Toyotin Belgijanac Guillaume de Mevius, pobjednik 1. etapa razočarao, ukupno 5. A.S.O._Julien_Delfosse_DPPI
7. 1. 2024

U drugoj etapi između Al Henakiyaha i Al Duwadimija (463 km specijala) pobijedio je Francuz Stéphane Peterhansel (Audi) i izjednačio rekord etapnih pobjeda na Dakaru (50). Sveukupno, Carlos Sainz (Audi) novi je vodeći nakon razočaranja Guillaumea de Meviusa (Overdrive).


 Težak je to dan bio za Carlosa Sainza u pustinji u kojoj je izgubio dosta prednosti, iako je nakon dvije etape još uvijek lidera ovogodišnjeg Dakra 2024. Etapna pobjeda za još jedan Audi, onaj Stephan Peterhanselov, ispred sunarodnjaka Loeba i Quintera. Al-Attiyah je prevladao početni problem i završio 6:28 iza 'Monsieura Dakara'. Dan je također bio spektakularan za Laiu Sanz i Nani Roma, koji su ušli među 15 najboljih.

Al-Attiyah u Prodriveu njegova imena također ulazi u cilj i to konačno 6:28 iza Peterhansela. Katarac se  vratio nakon početnog neuspjeha i "debakla" u prvoj etapiu i smanjio je prednost za drugoplasiranim iz prve etape, Carlosom Sainzom za gotovo deset minuta!.

Druga etapa ovog Dakara 2024. osmjehnula se Audijevom timu. Doista, Stéphane Peterhansel je osvojio pobjedu nakon specijala od 463 km između Al Henakiyaha i Al Duwadimija. 58-godišnji Francuz tako upisuje svoju 50. automobilsku etapnu pobjedu u rally-raidu, dok je njegov timski kolega iz Audija Carlos Sainz preuzeo vodstvo u generalnom poretku.

Španjolac, trostruki pobjednik Dakara (2010., 2018., 2020.) iskoristio je loš dan Belgijca Guillaumea de Meviusa (Toyota) koji je stigao s više od 26 minuta zaostatka za pobjednikom dana.


 

Na motociklima, druga etapa i drugo odustajanje španjolskog vozača. Ovoga puta bio je to Lorenzo Santolino koji je bio prisiljen napustiti utrku nakon što ga je njegov Sherco ostavio na cjedilu u ranoj fazi etape u kojoj je trijumfirao Nacho Cornejo ispred Luciana Benavidesa i Pabla Quintanille. Barreda je ušao s devet minuta.


 

REZULTATI Dakra 2024.

To je to za drugu etapu relija Dakar 2024. Vraćamo se sutra s trećom (05:10 po poluotočkom vremenu) koja će se održati između Al Duwadimija i Al Salamiye. Hvala vam što ste nam se pridružili i čekamo vas!

Generalni poredak

1. Carlos Sainz (ESP) – Lucas Cruz (ESP – Tim Audi Sport)                      8h 49’ 38”

2. Yazeed Al Rajhi (SAU) – Timo Gottschalk (ALL – Overdrive Racing)  1’51”

3. Sébastien Loeb (FRA) – Fabian Lurquin (BEL – Prodrive),                    4’17’’

4. Seth Quintero (USA) – Dennis Zenz (ALL – Toyota),                               7’36’’

5. Guillaume de Mevius (BEL) – Xavier Panseri (FRA – Overdrive)           7’44’’

6. Mattias Ekström (SUE) – Emil Bergkvist (SUE – Team Audi Sport).      11’17’’

7. Nasser Al-Attiyah (QAT) – Mathieu Baumel (FRA – Nasser Racing)     12’16’’

8. Lucas Moraes (BRE) – Armand Monleon (ESP – Toyota Gazoo Racing) 12’17’’

9. Stéphane Peterhansel (FRA) – Édouard Boulanger (FRA – Audi),           13’16’’

10. Guerlain Chicherit (FRA) – Alex Winocq (FRA – Overdrive Racing)     14’47’’

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.