Bijela kuća je nepokolebljiva: teške će sankcije pogoditi Rusiju SADA (zbog Putinovog priznanja)

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki najavila je trenutno uvođenje američkih sankcija Rusiji nakon što je Rusija priznala dvije separatističke republike Donjeck i Lugansk u istočnoj Ukrajini. Američki predsjednik Joe Biden već je najavio razgovore sa saveznicima.
 

Bijela kuća je nepokolebljiva: teške će sankcije pogoditi Rusiju SADA (zbog Putinovog priznanja) JB/fb
22. 2. 2022

"Očekivali smo takav potez i spremni smo na hitan odgovor. Predsjednik Biden uskoro će izdati izvršnu naredbu o zabrani novih ulaganja, trgovine i financiranja od strane američkog naroda u takozvanim regijama DNR i LNR", rekla je Psaki. republike Donjeck i Lugansk, koje je jučer priznao ruski predsjednik Vladimir Putin.

"Izvršna naredba također će dati ovlasti za sankcije protiv osoba koje djeluju u navedenim područjima Ukrajine. "Ove su mjere odvojene i bit će dodatak brzim i ozbiljnim ekonomskim mjere koje smo počeli pripremati sa saveznicima i partnerima ako Rusija nastavi napadati Ukrajinu", rekla je Psaki. da se Sjedinjene Države nastavljaju konzultirati sa saveznicima i partnerima, uključujući Ukrajinu, o sljedećim koracima i zaoštravanje situacije na granici s Ukrajinom.

Predsjednik Biden danas je već razgovarao s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, a kasnije je danas najavio i telefonski razgovor s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom i njemačkim kancelarom Olafom Scholzom.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.