Austrija ukida putne restrikcije za Hrvatsku!

Austrijska vlada će od 16. lipnja ukinuti restrikcije za kretanje ljudi između Austrije i Hrvatske, potvrdilo je austrijsko ministarstvo vanjskih poslova u utorak u razgovoru za novinsku agenciju APA.

Austrija ukida putne restrikcije za Hrvatsku! Alexander Popov, Unsplash
9. 6. 2020

Odluka o ukidanju ograničenja putovanja trebala bi biti donešena već sutra na sjednici austrijske vlade, a hrvatski premijer Andrej Plenković na svom twitter profilu objavio je da je danas razgovorao s austrijskim kancelarom Sebastianom Kurzom o pripremama za sastanak Europskog vijeća sljedeći tjedan i situaciji s Covidom-19. Plenković je izjavio da je tijekom razgovora dogovoreno da će austrijska vlada ukinuti restrikcije za kretanje ljudi između Austrije i Hrvatske od sredine lipnja.

Austrijski turisti su s 1,3 milijuna dolazaka i gotovo 7 milijuna noćenja u prošloj godini bili na trećem mjestu stranih turista u Hrvatskoj. Listu predvode Nijemci s gotovo 2,9 milijuna dolazaka i 19,9 milijuna noćenja, a na drugom su mjestu turisti iz Slovenije s gotovo 1,4 milijuna dolazaka i 7,4 milijuna noćenja.

Hrvatska je već krajem svibnja ukinula ograničenja za Austriju i devet drugih zemalja članica Europske unije. Austrijanci tako već i sad mogu bez problema ući u Hrvatsku, ali su pri povratku u Austriju morali imati negativan test na koronavirus ili otići u 14-dnevnu kućnu karantenu.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.