Kad već niste mogli na Grobnik uživajte u 62 SJAJNE FOTOGRAFIJE: NASCAR GP Croatia iz prve ruke, kamerom MORGANA MATIJEVIĆA

Senzacionalne fotografije američkih bolida koji su tutnjali najpoznatijom hrvatskom pistom. Publika na Grobnik zbog epidemije nije smjela, no zato je tamo bio Morgan Matijević, naš fotograf. Europska verzija američkih bolida NASCAR imala je zahvaljujući i Coroni prošlog vikenda premijeru u Hrvatskoj. Zbog odustajanja Čeha, ukazala se prigoda koju su snalažljivi organizatori s Grobnika ugrabili. Priča o NASCAR-u na Grobniku razvijala se pune četiri godine. Zdenko Šantić, predsjednik Uprave Automotodroma Grobnik, načeo je ideju koja se sada realizira još u belgijskog Zolderu. Imali smo i sreću u nesreći. Dobili smo priliku ugostiti jedno od najatraktivnijih europskih oktanskih natjecanja zahvaljujući i Coroni, zbog koje su nam Česi prepustili utrku. Jurio je stazom i Niko Pulić i to solidno. Bio je na 14. mjestu kad ga je suparnik nehotice izgurao sa staze.

– Sada smo spremni dočekati jedan ovako značajan automobilistički događaj. Rekonstrukcija staze, novi asfalt, novi boksovi, sjedište rukovodstva i »Race control room« s brojnim kamerama duž staze, infrastrukturni su preduvjeti koje smo ostvarili i za koje nam je čelni čovjek europskog NASCAR-a izrazio pohvale. Završne radnje u dovođenju ove utrke odradio je Robert Žiković.

Kad već niste mogli na Grobnik uživajte u 62  SJAJNE FOTOGRAFIJE: NASCAR GP Croatia iz prve ruke, kamerom MORGANA MATIJEVIĆA Morgan Matijević/Start
17. 11. 2020

Bilo je fenomenalno na Grobniku. Vlasnici licence su oduševljeni stazom i gostoprimstvom i sve je izvjesnije kako ćemo od iduće godine biti u stalnom kalendaru »NASCAR Wheelen Euro Series«. U kratkom vremenu sve je odrađeno besprijekorno, a ocjene su odlične. Galpin, vlasnik licence iznimno je zadovoljan i sve je izvjesnije da ćemo američke bolide vidjeti i dogodine na Grobniku. Ako bude sve po planu i pred prepunim gledalištem. Zbog Corone publike nije bilo na utrci i stoga 63 super fotke Morgana Matijevića, našeg fotografa, na najbolji način svjedoče atraktivnosti natjecanja. »Fracasso NASCAR GP Croatia« održan je bez prisustva gledatelja, uz kvalifikacijske treninge. Vozile su se po jedna bodovna utrka za profesionalce i amatere. Sudjelovala su 44 vozača u 22 momčadi, a grobnička staza bit će upisana kao deveta u Europi na kojoj se vozio NASCAR. Po prvi put nastupio je i jedan Hrvat. Niko Pulić dobio je wild card organizatora i dobro se nosio sve dok ga "bezrazložno" sa staze nije uklonio jedan suparnik. Iako je prvi put bio za upravljačem NASCAR bolida držao je solidno 14 mjesto prije izguravanja sa staze.


»Fracasso NASCAR GP Croatia« odvijat će se bez prisustva gledatelja, tijekom petka na rasporedu je sedam treninga, dok se u subotu i nedjelju, uz kvalifikacijske treninge, voze po jedna bodovna utrka za profesionalce i amatere. Sudjeluju 44 vozača u 22 tima, a grobnička staza bit će upisana kao deveta u Europi na kojoj se vozi NASCAR.

 

Ideje o dovođenju europskog NASCAR-a na Grobnik datiraju od 2016. godine. Tadašnjim posjetom belgijskom Zolderu Zdenko Šantić, predsjednik Uprave Automotodroma Grobnik, načeo je ideju koja se sada realizira.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.