Nevera Mate Rimca i Smart Nike Pulića bit će prva vozila koja će označiti i službeno otvorenje "Pelješkog mosta", najveće investicije u Hrvatskoj. Za 4 dana fešta uz vatromet i "paljenje guma"

Znaju se dva automobila i to oba izrađena u Hrvatskoj koji će prvi proći Pelješkim mostom! Zajedno imaju isto konja kao most kilometara! Oba su posebna - "Made in Croatia". Otvaranje 26. srpnja bit će spektakularno. Most dug 2404 metra otvorit će superautomobili i s nešto malo više konjskih snaga. Rimčeva Nevera ima ih i 2000, a Pulićev Smart 700! Nevera najbrže rastućeg hrvatskog poduzetnika krenuti će s Kleka, a Niko Pulić, višestruki državni i europski prvak s Pelješca u inovativnom trkaćem Smartu kojeg je osmislio legendarni tjuner, ing. Zlatko Kvočić.

Krenuti će istovremeno, no nije još odlučeno moraju li stići na 1202 metar mosta istovremeno i hoće li "paliti gume" kad krene i vatromet.

Nevera Mate Rimca i Smart Nike Pulića bit će prva vozila koja će označiti i službeno otvorenje "Pelješkog mosta", najveće investicije u Hrvatskoj. Za 4 dana fešta uz vatromet i "paljenje guma" start press
22. 7. 2022

Otvorenje Pelješkog mosta očito će biti spektakularno. Čast da se prvi provoza novim, gotovo dva i pol kilometra dugim mostom, pripast će upravo Rimac Neveri - brutalno snažnom hrvatskom električnom superautomobilu snage 1.427 kW, a hoće li iza upravljača biti Mate Rimac, još nije poznato.

Zato je sasvim sigurno kako će s druge, one pelješke strane mosta - sa svojim Smartom - krenuti Niko Pulić, legenda relija sa šesnaest hrvatskih i tri naslova europskog prvaka na "Brdu". Naravno, prvu vožnju pratit će i vatromet. Most će se jednostavno zvati 'Pelješki most', a ograničenje brzine na njemu bit će 90 kilometara na sat.
 

Do otvorenja, koje je 26. srpnja, ostalo je još samo četiri dana, a na njemu se očekuju brojni ugledni inozemni gosti i političari. Zasigurno će najsretniji biti oni koji nakon tog datuma putuju prema Korčuli, Mljetu, Pelješcu ili u Dubrovniku... Nema više besmislenog mrcvarenja u Neumu, na granici s BiH.

Otvorenje mosta bit će točno godinu dana nakon što je posljednjim betonskim garniturom spojena dva kraka koji spajaju kopno i poluotok.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.