Zbog Đokovića svjetska javnost poziva na bojkot Grand slama u Melbournu - i 80 posto drugih zahtjeva Australci su odbili

Neki tenisači sudionici već su zaprijetili bojkotom i čak traže povrat startnine. Na društvenim mrežama reagirala je i svjetska javnost, a neki sada pozivaju na bojkot događaja zbog odluke organizatora teniskog turnira Australia Opena u Melbourneu da dopuste Novaku Đokoviću nastup unatoč neispunjavanju uvjeta.

Zbog Đokovića svjetska javnost poziva na bojkot Grand slama u Melbournu - i 80 posto drugih zahtjeva Australci su odbili peugeot press
7. 1. 2022

Od objave ove odluke na internetu su se počele pojavljivati ​​brojne kritike. Neki tenisači sudionici već su zaprijetili bojkotom i čak traže povrat startnine. Craig Tiley, direktor Tennis Australia, prošle je godine rekao da najbolji svjetski tenisač neće smjeti sudjelovati na turniru ako nema službene liječničke potvrde da je cijepljen protiv covida-19. Kada je Novak Đoković objavio na Twitteru da već ide na turnir jer je dobio posebnu dozvolu, završio je. Craig Tiley je komentirao da nisu promijenili nikakva pravila koja bi omogućila Đokoviću sudjelovanje u AO. Dodao je da je ukupno 26 igrača podnijelo zahtjev za medicinsko izuzeće, ali je gotovo 80 posto njih odbijeno.

Đoković je nedavno prebolio covid-19, ali nikada nije službeno potvrdio je li cijepljen ili ne, rekavši da su podaci privatni i da ih ne namjerava otkriti kako bi mogao prisustvovati AO-u. Posebno su kritični prema tome, jer su iza sebe imaju dvije godine vrlo strogih mjera, uključujući niz karantena, koje zahtijevaju da se stanovništvo nekoliko mjeseci potpuno izolira od javnog života.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.