Volkswagen Golf VIII ide na snažnu kuru mršavljenja

Punih 70 kg novi će Golf "uštedjeti" na masi, čime će Volkswagen napraviti dodatni iskorak u smanjenju potrošnje i poboljšanju performansi

7. 8. 2017

Iz Volkswagena su potvrdili da će osma generacija Golfa premijeru imati 2019. na Frankfurtskome salonu. Njemački automobilski koncern tada će predstaviti i I.D. seriju električnih automobila, no Golf VIII za VW će biti zvijezda salona. Nova generacija dizajnerski neće doživjeti velike promjene, samo neke kozmetičke za moderniji izgled. Promijenit će se grafika prednjih i stražnjih svjetala, a poklopac motora bit će spušteniji.

Unutrašnjost će, pak, dobiti potpuni "makeover". Digitalni ekran osjetljiv na dodir zamijenit će gotovo sve prekidače te će se preko njega upravljati svim važnijim funkcijama automobila. Vozit će se na dorađenoj MQB platformi zbog čega će izgubiti 70 kilogram mase. Osim dizelskih i benzinskih motora u ponudi će biti i blaga hibridna tehnologija s 48-voltnim sustavom. Kupcima će biti dostupan i plug-in hibrid GTE, a e-Golf neće. Njega će zamijeniti I.D. serija. Također, u ponudi će biti i GTI te R izvedba. Novi Golf GTI imat će 250 KS, a Golf R, perjanica s pogonom na sve kotače, bit će "napucana" na čak 350 KS.

Kristian Sikavičev

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.