Volkswagen Golf R osme generacije imat će čak 400 KS

Nijemci užurbano pripremaju Volkswagen Golf VIII, koji je premijeru imati na salonu u Ženevi u ožujku 2019. godine, dok prodaja kreće u lipnju, a već krajem godine stiže Volkswagen Golf R sa čak 400 konjskih snaga

11. 7. 2018

Svjetski bestseller još od prvog dana proizvodnje 1974. godine dosad je doživio sedam generacija, gotovo dvostruko više redizajna i zatezanja bora, a prodan je u više od 35 milijuna primjeraka. U dosadašnji razvoj nove generacije uloženo je više od 2,2 milijarde eura, a unaprijeđene proizvodne linije u glavno tvornici Volkswagena u Wolfsbugu imat će kapacitet proizvodnje 2000 automobila dnevno.

Najsnažnija izvedba mehanički će biti vrlo slična aktualnom modelu pa će i slijedeći Volkswagen Golf R koristiti 2-litrenog turbobenzinca, 7-stupanjski automatski mjenjač s dvostrukom spojkom DSG i pogon na sve kotače 4MOTION. Performansama i potrošnji doprinijet će prelazak na 48-voltnu instalaciju.

Kristian Sikavičev - www.autopress.hr

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.