VIDEO: KONA - Hyundaijeva udarna igla među SUV-ovima za mlade, živa napast za Juke, Capture...

Svjetska premijera Hyundaijeva novog SUV-a, složena za mlade i urbane, održana je istovremeno u Seulu i Milanu, a u nas bi se trebala zbiti ujesen. KONA je dugačka 4165, široka 1800, a visoka 2600 mm

16. 6. 2017

Svjetska premijera potpuno novoga Hyundaija KONA održana je istovremeno u Seulu i Milanu. Korejci ništa ne žele prepustiti slučaju, a njihov novi SUV tu je samo da nadopuni paletu proizvoda kojima napadaju svjetsko tržište i s kojim žele biti azijski broj 1 u Europi. KONA je istinski SUV s mogućnošću pogona na sva četiri kotača, s progresivnim dizajnom i detaljima koji se mogu prilagoditi svim potrebama urbanih kupaca. Nudi veliku sigurnosti, bežično punjenje pametnih telefona, povezivanje s Android Auto i Apple CarPlay sustavima te napredni audiosustav, prvi je Hyundai koji nudi head-up display s prikazom koji je vodeći u klas... U nas se očekuje u studenome 2017.

Premijeri u Milanu nazočio je Hyundai dizajnerski tim predvođen Peterom Schreyerom, vodećim čovjekom globalnoga Hyundaijeva dizajnerskog tima, koji su jasno kazali kome se obraćaju. Mlada i urbana nova generacija koja samosvjesno određuje svoj način i stil života, generacija novih ideja, to je njihov cilj, za njih je KONA izrađena.

Dizajn

Nova KONA odlikuje se kaskadnom rešetkom hladnjaka, koja predstavlja jedan od novih simbola Hyundaijeva identiteta. Kompaktan i energičan izgled dodatno je naglašen skladnim profilom s kratkim stražnjim prevjesima i branicima. Unutrašnji dizajn ističe se skladno oblikovanom površinom instrumentne ploče koja u kontrastu s tamnim dijelovima naglašava elegantan, ali i progresivan izgled novoga Hyundaija KONE.

Dostupne boje karoserije (10 boja) i dizajna krova (2 boje) čine sveukupno dvadeset kombinacija boja, koje omogućavaju kupcima kreiranje kombinacija koje najbolje odgovaraju njihovom karakteru i životnom stilu. Dostupne su i različite boje unutrašnjosti: narančasta, crvena i boja limete.

Performanse

KONA nudi izbor između dva moderna iznimno učinkovita turbobenzinska motora s velikim okretnim momentom i izvrsnom efikasnošću po pitanju potrošnje goriva: 1.0 T-GDI sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem i 120 KS te 1.6 T-GDI sa 177 KS i 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom te pogonom na sve kotače.

Na ljeto 2018. Hyundai će za KONU lansirati i svoju sljedeću generaciju efikasnih dizelskih motora s volumenom 1,6 litara, dostupnih sa 6-stupanjskim ručnim ili 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom, kao i električnu verziju automobila.

Multimedija i najveća sigurnost

Nova KONA svojim kupcima nudi besprijekoran integrirani sustav povezivanja i multimedije, koji vožnju čine intuitivnijom i sigurnijom. Kupci mogu birati između tri opcije: standardni audiosustav s dodirnim 5'' LCD-om i radijem te Bluetooth i USB povezivanjem, audiosustav sa 7'' velikim dodirnim zaslonom s integriranom stražnjom kamerom za parkiranje, Apple CarPlay i Android Auto-sustavom ili s 8'' velikim LCD-om s navigacijom i 3D kartama.

KONA je opremljena najnovijom tehnologijom aktivne zaštite, u skladu s najvišim europskim sigurnosnim standardima, između ostaloga sustavom prepoznavanja prepreka i autonomnim kočenjem u slučaju opasnosti (AEB with pedestrian detection), detektorom mrtvoga kuta (BSD), sustavom koji upozorava vozača na umor (DAA) i sustavom upozorenja prilikom prelaska vozne trake (LKAS).

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.