VIDE0 + FOTO - Kultna Daytona otkrit će sve karte najveće bavarske limuzine

Već za koji dan stiže posve novi BMW Serije 8 Coupe. Dugo očekivani najveći BMW, s atributima sportske limuzine, skinut će maskirne boje i predstaviti se u punome svjetlu. Nakon što je takav viđen u susjednoj Ljubljani, sad su ga objavili i na službenim stranicama BMW-a. Bavarci ga imaju namjeru predstaviti u SAD-u i to na kultnoj trkaćoj stazi Daytoni

VIDE0 + FOTO - Kultna Daytona otkrit će sve karte najveće bavarske limuzine BMW promo
28. 1. 2018

Napisao: Sven Stažić

Ovaj predivni prototip trenutačno prolazi kroz intenzivne testne vožnje na brzim cestama Aprilije u Italiji. Testovi primarno služe kako bi se optimirala dinamika vožnje na površinama  s visokim trenjem te bi, prođe li sve prema planu, BMW 8 Series Coupe trebao biti u salonima tijekom 2018. godine. Klaus Frohlich, član odbora BMW-a, tvrdi kako je “...dinamika vozila apsolutno impresivna! Naši kupci i fanovi se uistinu mogu radovati ovoj prinovi u obitelji BMW.”
BMW 8 Series Coupe razvija se paralelno s BMW-om M8 i BMW-om M8 GTE, trkaćim automobilom. Dok prototip neprestano prolazi testove izdržljivosti, u Daytoni (SAD) sve je spremno za današnju utrku na kojoj će juriti i BMW M8 GTE. BMW M8 GTE će imati svoju prvu 24-satnu utrku na stazi Daytona. U lipnju će sudjelovati u još jednoj takvoj utrci - u Le Mansu. Znanje i iskustvo dobiveno tim testovima poboljšat će razvoj BMW-a 8 Series Coupe.
Budući da je trenutačno riječ o prototipu, tehničke postavke i detalje morat ćemo pričekati.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.