Velika premijera: BMW M8 GTE pred prvim pravim testom u Daytoni na utrci Rolex 24h

U Daytoni se danas održava Rolex 24, utrka izdržljivosti, prva u ovosezonskom izdanju IMSA WeatherTech Sport Car Championshipa. Na 56. izdanju najprestižnije utrke toga tipa u Americi nastupa prvi put novi BMW M8 GTE. Auto koji je rađem posebno za utrku 24 sata Le Mansa ima svoj debi pred svjetskom automobilističkom javnošću.

Velika premijera: BMW M8 GTE pred prvim pravim testom u Daytoni na utrci Rolex 24h BMW Group press
28. 1. 2018

Napisao: Lukas Miošić

Na današnjoj utrci i to na stazi koja je sinomin za oktanske sportove Bavarci predstavljaju najveću sportsku limuzinu i jure prema tronu i na stazama. Nakon uspješne prošle sezone s četiri pobjede, BMW M6 GT3 se povlači sa scene. Ekipa BMW-a predvođena Bobbyem Rahalom u novu godinu ulazi s novim bolidima koje krasi motori 4,0 s TwinPower turbotehnologijom i preko 500 konjskih snaga.
"M8 je jedini potpuno novi model ove godine ukonkurenciji GTML i tu vidimo veliki potencijal. Čeka nas još dosta vremena u radionici prije nego što utrka počne, ali to nije ništa neočekivano. Ponosni smo što počinjemo svoju desetu sezonu s BMW-om i što ćemo biti prvi koji voze M8 GTE."

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.