Ekskluzivno: Toyota Supra bit će glavna zvijezda automobilskoga salona u Detroitu 2019.

Glavna junakinja jednog iz palete grand slam sajmova koji počinje sredinom sljedeće godine bit će Supra, Toyotin super brzi cestovni bolid koji dijeli platformu s BMW Roadsterom Z4, no Japanci su je odlučili pokazati u punom svjetlu prvog dana 2019. i Suprom sladokuscima poželjeti sretnu novu

Ekskluzivno: Toyota Supra bit će glavna zvijezda automobilskoga salona u Detroitu 2019. Toyota
31. 10. 2018

Više dileme nema. Toyota Supra nove generacije je ugledati će svjetlo dana iako je njeno rođenje trajalo beskonačno dugo. Supra je jedan od onih automobila koji se dugo "pacao". Od prvih javno objavljenih skica pa do gotovo proizvoda proteklo je već više od tri godine. Toyota je danes konačno najavila njen dolazak. Bit će to službeno 14. siječmnja 2019. na samom početku automobilskoga salona v Detroitu, a najavili su publici prve prave informacije već prvog dana 2019.

Da se podsjetimo, automobil smo prvi put u sportskoj "specifikaciji" vidjeli još na ljetošnjem automobilskem salonu u Ženevi, i to u "grafici". Na Festivalu brzine u Goodwoodu došao je ljetos kamufliran i s nešto više informacije i sad se napokon očekuje onaj pravi kojji će tutnjati cestama. Velikih novosti bar kad je riječ o vanjštini stoga ne očekujemo.

Kao što je znano nova Supra naslonjena je na istu platformu kako i BMW-ov roadster Z4. Iako su to mnogi očekivali neće dijeliti s bavarskom jurilicimo ništa više, pa ni motore. Umjesto klasičnog benzinskega motora koristiti će hibridni pogonski sklop i to s dva elektromotora i benzinskim agregatom, zajedničke sistemske snage od  345 'konja', odnosno 254 kW.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.