Z3 je bio glavni junak u 007 filmu GoldenEye još 1995., a nasljednik Z4 Concept donosi revoluciju

BMW je na ekstravagantnoj izložbi u Pebble Beachu u Kaliforniji predstavio studiju nasljednika već malo ostarjeloga Bondova roadstera Z4. Zove se BMW Concept Z4 i poručuje kako neće biti ništa od novog imena Z5, ali donosi dizejnerske elemente koje će koristiti i novi BMW-i

Z3 je bio glavni junak u 007 filmu GoldenEye još 1995., a nasljednik Z4 Concept donosi revoluciju BMW
18. 8. 2017

Najbolji rezultati stižu tijekom godišnjeg odmora, napisao je na svome Facebook profilu Domagoj Đukec, šef dizajna Sportskog odjela BMW M i tehnološko-razvojnog odjela! Pridodao je i tri slike s BMWBLOGA i to futurističkoga BMW-a Concept Z4 koji su Bavarci jučer pompozno predstavili na svojevorsnom američkom pandanu Villa de Este, na američkome Concours d’Elegance at Pebble Beach! Prestižna je to automobilistička svetkovina na kojoj se okupljaju najveći proizvođači, ali i najveći oktanski šmekeri. Kako su napisali na svojoj press stranici, njihov je posve novi roadster "dinamičan, progresivan i neodoljiv". BMW Concept Z4 ima prostrane i kompaktne proporcije, dinamičnu siluetu i i sve elemente koje podižu emocije. Dizajnerska studija privlači pozornost, a serijska verzija očekuje se već tijekom sljedeće godine.

BMW-om glavni šef oblikovanja Adrian van Hooydonk, potpredsjednik cijele Grupe, bio je na poprištu promocije možda i najzanimljivije ljetne autobilističke premijere. Kazao je predstavljajući novi roadster: - Studija u svim perspektivama i u svim detaljima izražava BMW-ov novi oblikovni jezik!

Prvi put ovaj se roadster pojavio u 007 filmu GoldenEye. Pierce Brosnan zamijenio ga je 2002. BMW-om Z4, a hoće li i nova generacija ovoga sjajnog rodsetara dobiti rolu u serijalu o tajnom agentu Jamesu Bondu još se ne zna.

BMW je Conceptu Z4 namijenio klasične roadsterske elemente - poduži međuosovinski razmak, nisku "rastegnutu" siluetu i kompaktni zadnji dio. Udahnuli su BMW-u novu svježeni i podarili mu buduće oblikovne elemente. S kraćim poklopcem motora postigli su da vozač sjedi bliže središtu automobila nego u većini aktualnih roadstera. Klinastim oblikom povećali su osjećaj dinamike. U oči najjače u unutrašnjosti upadaju izbočine za sjedala, u koja su integrirani sigurnosni sustavi, a koji istovremeno doprinose i odličnoj vidljivosti.

 I dok se Domagoj Đukec odmara na jugu Hrvatske i iz Dubrovnika prati promociju čudesnoga roadstera kojemu je i on sam dao ogroman obol, Adrian van Hooydonk, potpredsjednik BMW Groupe i šef dizajna cijele bavarske kompanije u Pebble Beachu je izjavio:

- Ovo je totalna sloboda na četiri kotača! Sportski i progresivni BMW Concept Z4 obuhvaća viziju BMW-ova modernog Roadstera. BMW Concept Z4 izražava novi dizajnerski jezik BMW-a sa svih perspektiva i svih pojedinosti. S dinamičnog izgleda prema naprijed do udarnih bokova do čistoga kraja repa: nekoliko redaka i suptilna interakcija između površina dovoljno je da generira osjećaj moći i emocija."

Tagovi: bmw Z4

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.