Ovo je nova Toyota Supra, stvorena na istoj bazi kao i BMW Z4

Premda će službeno biti predstavljena za desetak dana na salonu automobila u Detroitu, Toyota Supra već je procurila u javnost

29. 12. 2018

Velikih iznenađenja zapravo i nema, jer je linija vanjskog dizajna već viđena na raznim konceptnim verzijama. Samo u ovom slučaju nema nikakve kamuflaže, a i radi se o potpuno proizvodnoj izvedbi. Dakle, onoj koja će se uistinu nuditi kupcima.

Već i vrapci na grani znaju kako je nova Toyota Supra u biti rezultat zajedničkog razvoja Toyote j BMW-a, koji je na istoj koncepciji stvorio novi Z4. No, ne treba se bojati da će time biti izgubljen identitet. Uostalom, uspješnih primjerak zajedničkog razvoja ima pregršt. Premda će se bazirati na istoj platformi, Toyota Supra i BMW Z4 bit će različiti automobili.

O tehničkim pojedinostima zasad nema previše govora, ali poznato je kako će se pod haubom novog japanskog jurišnika naći 3-litreni 6-cilindarski turbobenzinac s najmanje 335 KS. Sredinom 2019. godine u prodaju će stići snažnija izvedba.

Naplaci će biti 19-colni, a unutrašnjost će koristiti brojne elemente posuđene iz raznih modela Lexusa. Očekivana je početna cijena od 50.000 eura.

Kristian Sikavičev - www.autopress.hr

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.