Svi bi voljeli biti Jay Leno, barem dok ne moraju platiti osiguranje i održavanje oldtimera, slavni voditelj ima kolekciju od 341. limenih briljanata

100 milijuna dolara vrijedi kolekcija raritena 181. automobila te 160 motocikala, a nećete vjerovati koliko samo osiguranje godišnje stoj. Samo na sigurnost plaća nekoliko milijuna dolara, a još toliko za održavanje, plaćanje vojske "mehaničara", a sve kako bi i dalje držao svoju kolekciju fit i jednom od najvrednijih privatnih zbirki na svijetu.

Eto, gotovo 10 milijuna eura svake godine plati slavni Jay Leno samo da osigura hladni pogon svog oltimer parka!
 

Svi bi voljeli biti Jay Leno, barem dok ne moraju platiti osiguranje automobila. Šalu na stranu. YouTuber Ari Cagan izračunao je koliko slavni TV voditelj i vlasnik basnoslovne kolekcije automobila oduzima da osigura svoje čelične ljepotice.
 

Svi bi voljeli biti Jay Leno, barem dok ne moraju platiti osiguranje i održavanje oldtimera, slavni voditelj ima kolekciju od 341. limenih briljanata Jay Leno / Instagram
2. 6. 2022

Jay Leno je sinonim za poznavatelja automobila, jer je TV voditelj svoju automobilističku ljubav pretvorio u izazovan hoby i zavidnu kolekciju. Vrijednost toga nije posve poznata, jer se zbirka stalno mijenja.

Ugrubo, radi se o iznosima između 52 i 100 milijuna američkih dolara. U tu svrhu Leno je angažirao ljude koji održavaju automobile i motocikle u dobrom stanju, a od troška "glava boli". Nije ga briga, jer procjenjuje se da je ovaj nekad najpopularniji TV voditelj težak gotovo pola milijarde eura!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jay Leno's Garage (@jaylenosgarage)

Veliki je financijski zalogaj ne samo održavanje automobila, već i njihovo osiguranje. Pogotovo ako je u vašoj garaži skriven 181 automobil i 160 motocikala (podaci su uključeni u izračun) U tu svrhu YouTuber Ari Cagan sastavio je grubu procjenu iznosa koji slavni vođa godišnje plaća za osiguranje automobila.

Uključio je i druge povezane troškove, uključujući trošak osiguranja goleme garaže u blizini zračne luke Burbank. Uzeo je u obzir opći trošak osiguranja, no važno je znati da većina vozila u vlasništvu Lenovo košta puno više. Tome valja pridodati i plaće djelatnika koji se brinu o održavanju i dobrom stanju naplate.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jay Leno's Garage (@jaylenosgarage)

U svakom slučaju, ni nekoliko milijuna godišnje nije problem, pogotovo s obzirom na činjenicu da Jay Leno zarađuje 15 milijuna godišnje. Njegovo bogatstvo procjenjuje se na 450 milijuna dolara. Tome treba dodati vrijednost lude kolekcije automobila kakvu svijet još nije vidio. Kao što je spomenuto, kaže se da se sastoji od oko 181 automobila i 160 motocikala, a možete pronaći sve od super automobila do bezvremenskih klasika i isključivo rijetkih modela.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.