Superb i dalje limuzina, Passat samo karavan! Počinje proizvodnja najnovije Škode! (VIDEO)

Prve Škode Superb već su sišle s proizvodne trake tvornice u Bratislavi, gdje će dijeliti proizvodne trake sa svojim "rođakom" Volkswagen Passatom.

Superb i dalje limuzina, Passat samo karavan! Počinje proizvodnja najnovije Škode! (VIDEO) Škoda
3. 12. 2023

Riječ je o Volkswagenovoj tvornici u kojoj se već proizvodio Passat, a nauštrb preseljenja Superba iz tvornice Kvasiny u Bratislavu, to će omogućiti povećanje proizvodnje Octavije i baterijskih električnih automobila. Sve to od ljeta iduće godine nadalje.
 

Pokretanje proizvodnje Škode Superb dolazi četiri tjedna nakon službenog predstavljanja automobila koji u svojoj četvrtoj generaciji donosi još više prostora i udobnosti te dinamike vožnje. Činjenica da su praktički isti kao Passat znači i smanjenje troškova razvoja i proizvodnje te još tješnje povezivanje dviju marki. Čak je i sama proizvodna linija u Bratislavi znatno modernizirana za obe pridošlice.

Škoda je osigurala više od 500 najsuvremenijih robota, modernizirana je preša za dijelove karoserije, au potpunosti je obnovljena i lakirnica. Velika pažnja posvećena je i ekološkom aspektu, jer je tvornica napravila dosta koraka prema ekološki prihvatljivijoj proizvodnji automobila.Škoda Superb smatra se jednim od najpopularnijih obiteljskih automobila, s više od 1,6 milijuna prodanih primjeraka, a bit će za razliku od Passata, koji će od sada biti samo karavan, dostupan je u obje karoserijske izvedbe te s benzinskim i dizelskim motorima. Puno polažu i na najnoviju generaciju plug-in hibridne tehnologije koja omogućuje do 100 kilometara električne autonomije.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.