VIDEO PLUS: Škoda Karoq je novi Yeti. Cijena u Hrvatskoj od 150.000 kn - 2 benzinca + 3 dizelaša

Svjetska premijera u Stockholmu: 4,38 metra dužine, s naprednim infozabavnim sistemom i s 4x4 pogonom. Yeti je dobio nasljednika, a Mokka i slični kompaktni crossoveri ljutog konkurenta

19. 5. 2017

 U muzeju Artipelag kod Stockholma novi je ŠKODA KAROQ doživio svjetsku premijeru. Prezentacija novog SUV-a nije oduševila samo oko 500 uzvanika u samom muzeju; svjetsku premijeru putem internetskog livestreama pratile su stotine tisuća ljudi.

4,3 metra dugi Karoq (više od čekivanog duži od Yetija, s međuosovinskim razmakom dužim 7 cm) bit će na voljo s dva benzinska motora (1,0 i 1,5 l) i tri dizelaša (1,6 i dvije dvolitarske varijante), s automatiko kod svih motora te s 4x4 pogonom kod najjačeg dizelaša.

U okviru ŠKODA Strategije budućnosti 2025 marka će u sljedećim godinama i dalje dosljedno unapređivati paletu modela. Pritom je naglasak stavljen prije svega na proširivanje ponude SUV-a. ŠKODA KODIAQ bila je prvi veliki SUV model koji je nakon dugo vremena izašao na međunarodna tržišta. ŠKODA KAROQ za tvrtku predstavlja sljedeću prekretnicu. Uvođenje na tržište počinje u drugoj polovici godine.

Za istaknuti je sistem sjedišta VarioFlex u doplati, tri odvojena, uzdužno pomična sjedala a tu je i impozantan prtljažnik od 521 litrov (kod VarioFlex sjedala od 479 do 588 l).

Prve vožnje očekuju se najesen, a u prodaji u nas pred kraj godine i to ne po cijeni manjoj od 20.000 eura.

U okviru ŠKODA Strategije budućnosti 2025. marka će u sljedećim godinama i dalje dosljedno unapređivati paletu modela. Pritom je naglasak stavljen prije svega na proširivanje ponude SUV-a. ŠKODA KODIAQ bila je prvi veliki SUV model koji je nakon dugo vremena izašao na međunarodna tržišta. ŠKODA KAROQ za tvrtku predstavlja sljedeću prekretnicu. Uvođenje na tržište počinje u drugoj polovici godine.
 

ŠKODA AUTO

 

›  jedna je od automobilskih tvrtki s najbogatijom tradicijom na svijetu koja je osnovana 1895. godine, u pionirskim danima automobila. Sjedište tvrtke ostalo je u Mladoj Boleslavi.

›  trenutačno raspolaže sljedećim modelskim linijama osobnih vozila: CITIGO, FABIA, RAPID, OCTAVIA, YETI te KODIAQ i SUPERB.

›  u 2016. godini kupcima u cijelom svijetu isporučuje više od 1 milijuna vozila.

›   od 1991. godine pripada Volkswagen koncernu, jednom od najuspješnijih svjetskih automobilskih koncerna.  ŠKODA unutar koncerna pored automobila samostalno proizvodi i razvija i automobilske komponente kao što su motori i mjenjači.

›   u Češkoj Republici proizvodi u tri vlastite tvornice, dok u Kini, Rusiji, Slovačkoj i Indiji vozila proizvodi uglavnom u zajedničkim tvornicama koncerna, a u Ukrajini i Kazahstanu s lokalnim partnerima.

›  zapošlj ava preko 30 000 djelatnika u cijelom svijetu i aktivan je na više od 100 tržišta

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.