Sjedni, vozi i ni o čemu ne brini - Opelov OnStar brine o servisima, restoranima, bankomatima, zove pomoć...

U Hrvatskoj je upravo postala dostupna usluga OnStar ili "anđeo čuvar“, kako ga "opelovci" zovu. Opel je tako postao „pametan automobil“ koji u slučaju nesreće sam zove pomoć, sam obavlja djelomičnu dijagnostiku vozila, podatke o stanju vozila šalje na mobitel, nudi uslugu osobnog asistenta i još puno toga - i to 24 sata na dan.

Sjedni, vozi i ni o čemu ne brini - Opelov OnStar brine o servisima, restoranima, bankomatima, zove pomoć... opel
4. 7. 2017

Sve što vam treba uz novi Opel su aplikacija za pametni telefon i pretplata u iznosu tisuću i pol kuna godišnje. Zauzvrat dobivate cijeli niz opcija koje život čine lakšim. Na svome pametnom telefonu ili računalu tako ćete moći provjeriti tlak u gumama, stanje ulja u motoru, količinu goriva u spremniku i procjenu dometa… Aplikacija vam pomaže i da pronađete automobil jer vam daje njegovu lokaciju. Pametnim telefonom sada možete otključati i zaključati automobil, a ključ ostaviti u vozilu, te upaliti i ugasiti svjetla i trubu, kao svojevrsni alarm.

OnStar pomaže u slučaju krađe jer locira vaš Opel i onemogućava paljenje motora nakon što se ugasi.

Što se tiče zaštite vaših podataka, u svakome je trenutku moguće isključiti opciju da automobil pokazuje svoju poziciju. Također, kada tražite svoj automobil putem aplikacije na pametnome telefonu, Opel taj podatak prosljeđuje samo vama i ne sprema ga u svoju arhivu.

Ako nazovete OnStar službu operater će se javiti na hrvatskome jeziku. Moći će vam rezervirati hotel, pronaći parkirno mjesto ili pomoći u slučaju sudara. Ako doživite manju nesreću u inozemstvu, umjesto broja 112, na koji će vam se službenik javiti na jeziku države u kojoj se nalazite, nazovite službu OnStar i na hrvatskom objasnite što vam treba a OnStar će za vas pozvati 112, policiju, vatrogasce, hitnu pomoć ili što je već potrebno u datoj situaciji. U slučaju većeg udesa OnStar sam poziva korisnika i nadležne službe za pomoć.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.