Iznenađenje - ovo je druga generacija Volkswagen Phaetona koja nikad nije ugledala svjetlo dana!

Volkswagen je prvi put pokazao drugu generaciju Phaetona, koja nikada nije izašla na tržište i to na 20. obljetnicu prve edicije i točno nakon 8 godina od odluke da ga skinu s menua. Bez obzira što su u Wolfsburgu ekskluzivno objavili do sada nikad poznate fotke Pheatona nisu se predomislili i najveća VW limuzina neće na ceste!

Iznenađenje - ovo je druga generacija Volkswagen Phaetona koja nikad nije ugledala svjetlo dana! Volkswagen
9. 7. 2022

Phaeton, Volkswagenova luksuzna limuzina koja je preživjela samo jednu generaciju, slavi 20 godina. Poznato je da se od nasljednika odustalo 2016. u vrijeme velikih promjena zbog straha da ne konkurira novim električnim limuzinama poput Teslinog Modela S. U to vrijeme, međutim, bilo je mnogo glasina da se velika Volkswagenova limuzina vraća s drugom generacijom. Sada je Volkswagen konačno otkrio koliko su bili blizu novom Phaetonu.

Na godišnjicu prve edicije, pokazali su drugu generaciju Phaetona! U Volkswagenu su već imali gotov prototip u voznom stanju te je automobil tako bio gotovo spreman za serijsku proizvodnju.

Izgledom definitivno donekle podsjeća na Audi A8, a Jozef Kaban, šef Volkswagenovog dizajna, kaže kako "automobil i dalje ima atraktivan izgled i lijepe proporcije, dok istovremeno impresionira opipljivom kvalitetom".

 
 

Zanimljiv je elegantan i luksuzan interijer s puno drva i velikim zaslonom, koji je potom predstavljen u novom Touaregu 2018. s kojim dijele MLB platformu. Tako su novi Phaeton sigurno trebali pokretali dizelski V6 i V8 motori, kao i benzinski V6, uključujući varijantu u plug-in hibridnom pogonskom sklopu.

Phaeton je Volkswagenovim financijerima napravio sijaset problema i nakon što su se pomirili s činjenicom da s prvom generacijom neće ostvariti nikakvu zaradu. Prvi Phaeton je propao kao projekt za Volkswagenov ulazak u segment luksuznih limuzina, a drugi Phaeton je – iako je očito dogurao iznenađujuće daleko – jadno završio prije nego što je stigao u salone.

 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.