Digitalna kuća putujuća uz sve ono znano, to je 3. generacija VW Touarega - premijera u Pekingu

Pod egidom "Leading the Way" predstavljen je prvi tizer novog, kako u Wolfsburgu kažu "najsportskijeg gorostasnog SUV/terenca" koji je prepun digitalija, infotainmenta, uz naravno, provjerene mehaničke sklopove. Svjetska premijera u Pekingu nakon Ženeve

Digitalna kuća putujuća uz sve ono znano, to je 3. generacija VW Touarega - premijera u Pekingu press
12. 2. 2018

Punih 16 godina traje priča o najvišem i pozamašnom Volkswagen Touaregu. Otkako su ga po prvi put predstavili 2002. uspjeli su prodati nešto malo više od milijun primjeraka ekskluzivnog SUV-a. U samim počecima, a i sada on je zapravo "vjerna kopija Porsche Cayena, Audija Q7". Ono što društvu iz Wolfsburga nije uspjelo s VW Pheatonom, najluksuznijom i najdužom Volkswagenovom limuzinom, uspjelo im je postići s prestižnim  SUV-om koji od prvog dana ima i vanserijske terenske sposobnosti. Nametnuo se Touareg kao posve ravnopravan konkurent navedenom društvu iz koncerna, ali jednako tako i BMW-ovim, Mercedesovim, Lexusovim suparnicima. Koliko je Touareg značajan Volkswagenu govori i vijest koja je odaslana iz Njemačke i po kojoj će ovaj ogromni SUV/terenac ugledati svjetlost dana već u Pekingu 23. ožujka. Zanimljivo, Nijemci su odlučili tu čast priuštiti Kinezima, a ne Ženevi koja svoja vrata otvara samo 15 dana ranije. I to dovoljno govori koji im je najznačajniji cilj. Kinesko tržište zaluđeno je Volkswagenima, a Touareg je tamo i više od pukog prijevoznog sredstva. On je statusni simbol i odraz moći. Pod egidom "Leading the Way" predstavljen je prvi tizer novog Touarega. Sve je izvjesnije kako će mu nakon kraće stanke podariti i nešto više sportskih atributa. Bez imalo zadrške najavili su kako će se vratiti na pobjedničke staze koje su s njime ostvarivali od 2009. do 2011. kao pobjednici najčuvenijeg svjetskog relija, onoga Paris-Dakar. Bit će to opet veliki, ali sportski terenac, pun najnaprednijih tehnoloških i infotainment sustava. Treća generacija Touarega tako će "donijeti čitav niz inovativnih sustava potpore za maksimalnu sigurnost i udobnost. Njegova povezivost pretvara ga u središte za razmjenu internetskog prometa na kotačima. Jedan od najvećih digitalnih kokpita u klasi pod imenom Innovision Cockipt stvara idilično okružje za hi teach fanove. Pogonski sklop, pneumatski ovjes, upravljanje stražnjim kotačima i stabilizacija zanošenja, uvijanja, njihanja jamče maksimalnu sigurnost i perfektnu upravljivost. Bez imalo ustručavanja u Wolsburgu tvrde kako će s trećeom generacijom biti još uspješniji i kako će samo u Kini udvostručiti broj kupaca Touarega.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.