ZBOGOM LEGENDO! Svemu dođe kraj pa tako i VW Passatu koji kao limuzina odlazi u ropotarnicu povijesti

Pasati su stalni planetarni vjetrovi. Pušu tijekom cijele godine istog smjera na velike udaljenosti. Sve do pred koji dan vjerovalo se da je besmrtan i onaj Volkswagenov Passat. Od sada će biti dostupan samo u kombi verziji, a Arteon će pokušati preuzeti i njegovu ulogu. Trajao je punih 48 godina. Prva edicija ugledala je svjetlo dana još daleke 1973.
 

ZBOGOM LEGENDO! Svemu dođe kraj pa tako i VW Passatu koji kao limuzina odlazi u ropotarnicu povijesti Volkswagen
10. 1. 2022

Volkswagen Passat se smatra jednim od klasika. Jednim od najprepoznatljivijih automobilima D segmenta, kako među limuzinama tako i među kombijima. Javnost je stoga nedavno šokirala vijest da se prestaje proizvoditi. Kasnije se ispostavilo da odlazi samo limuzinska verzija koju je trebao zamijeniti već etablirani Arteon. No, činilo se da će promjena potrajati barem neko vrijeme. Novi Passat u varijant izvedbi očekuje se tek 2023. godine, dok je Passat već odlučio dovršiti proizvodnju sedan verzije. Nove modele više neće biti moguće naručiti, jer je Passat limuzina već nestala iz konfiguratora domaćeg zastupnika Volkswagen vozila, gdje je dostupna samo verzija Variant.

Bit će nasljednika, ali ne kao što smo očekivakli

Međutim, Passat se još nije oprostio. 2023. godine na tržište će biti lansirana potpuno nova generacija Varianta, bazirana na ažuriranoj MQB platformi, koja će nastaviti imidž Volkswagena u sedmoj generaciji, 50 godina nakon dolaska modela koji je postao jedan od temelja Volkswagena na tržištu.

Iako se šuškalo da će limuzinsku verziju Passata zamijeniti Arteonom, koji inače cilja nešto više na tržištu, to se očito neće dogoditi. Passat limuzinu zamijenit će potpuno novi model, poznat kao Aero B. Riječ je o potpuno novom modelu automobila, koji će se pokretati na struju, a dizajnom bi trebao slijediti koncept ID Space Vision. Očekuje se da će se pojaviti na tržištu istodobno s Passatom, no s obzirom na to da će biti dostupan i kao kombi, čini se da će zajedno s Passatom biti dostupni u ponudi samo jedne generacije.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.