Predstavljen novi Mercedes-Benz GLE, protuotrov za Audi Q7 i BMW X5

Žestoka bitka za tron u društvu najelitnijih SUV-ova nastavlja se jakim tempom pa je novi Mercedes-Benz GLE, koji napada Audi Q7 i BMW X5, predstavljen gotovo tri tjedna prije službene premijere najavljene za salon automobila u Parizu.

12. 9. 2018

U usporedbi s prethodnikom novi Mercedes-Benz GLE značajno je prostraniji, luksuzniji, opremljeniji… Zapravo je riznica tehnologije pa nudi lepezu najnaprednijih sustava kojima Nijemci raspolažu. Uz međuosovinski razmak povećan za punih osam centimetara komfor je značajno bolji, osobito za putnike straga kojima se nudi čak 69 mm više prostora za koljena. Profitirao je i prtljažnik koji sada nudi obujam od 825 litara, a uz preklapanje sjedala moguće ga je povećati sve do 2055 litara.

Što se tiče ponude motora, tu su Nijemci još uvijek prilično tajnoviti. Objavili su jedino da će Mercedes-Bez GLE 450 4Matic koristiti kombinaciju 3-litrenog rednog 6-cilindarskog turbobenzinca sa 362 KS i elektormotora sa 21 KS. Snagu će prenositi na sve kotače, a mjenjač je 9-stupanjski automatski, oznake 9G-TRONIC. Za očekivati je da će Mercedes-Benz GLE 350 imati 2-litrenog 4-cilindarskog turbobenzinca, a već nakon salona u Ženevi u ožujku 2019. godine u ponudu će biti uvrštene vatrene izvedbe AMG.

Sva sila najnaprednijih sigurnosnih sustava i samovozećih mogućnosti se podrazumijeva, a s više detalja javljamo se odmah nakon premijere u Parizu.

Kristian Sikavičev - www.autopress.hr

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.