Novi Audi Q3 napada BMW X1 i Mercedes-Benz GLA

Premda je premijera trebala biti održana na salonu automobila u Parizu u listopadu ove godine, uprava proizvođača iz Ingolstadta nije izdržala nego je predstavila novi Audi Q3 druge generacije, koji direktima napada BMW X1 i Mercedes-Benz GLA

3. 8. 2018

Već je na prvi pogled vidljivo kako se novi Audi Q3 uvelike ugledao na aktualni Q7 pa na izniman način kombinira dinamiku i eleganciju. Što se tiče tehnologije toliko je napredniji da gotovo neće moći stati u istu rečenicu s aktualnim modelom, koji koristi platformu PQ35 uvedenu davne 2003. godine.

Zbog nove arhitekture Audi Q3 druge generacije na masi je izgubio i do 50 kilograma, a narasta je i u dimenzijama. Međuosovinski razmak je narastao za čak pet centimetara, odnosno, na ukupno 265 centimetara, dok ukupna dužina iznosi 445 cm (+6 cm), širina 186 (+3 cm), a visina je smanjena za dva centimetra, na 159 cm. Osim prostranosti novi Audi Q3 zbog MQB platforme ima i bolje vozne odlike, a uživa se i u većem komforu tijekom putovanja. Dobar dojam upotpunjava obujam prtljažnika od čak 674 litre, dok uz preklapanje sjedala iznosi 1526.

Usprkos aferi ‘Dieselgate’ koncerna Volkswagen, u ponudi će biti i dizelski 2.0 motori od 150 KS do 240 KS. Što se tiče benzinaca najviše se očekuje od odličnog 1.5 TSI sa 150 KS. Dostupni će biti i plug-in hibridni pogonski sklop te električni pogonski sklop.

Očekuju se i S Q3 i RS Q3 izvede s 340 i 400 KS, ali one neće stići na tržište prije kraja 2019. godine.

Kristian Sikavičev - www.autopress.hr

Tagovi: audi q3

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.