Pariz 2018: Mercedes-Benz GLE spreman za okršaj s Audijem Q7 i BMW-om X5

Jedna od najvećih zvijezda salona automobila u Parizu svakako je novi Mercedes-Benz GLE, koji u prodaju stiže s prvim danima 2019. godine

3. 10. 2018

U Parizu je izložen model GLE 450 4Matic, koji koristi hibridni pogon uporan sa turbo 3.0 rednim šestakom, koji je pak povezan na 9-stupanjski automatski mjenjač. Motor raspolaže sa 362 KS i 500 Nm, dok će eletrični motor osigurati dodatnih 21 KS.

Ovaj će model na cestu 2019. godine, a obzirom da je riječ o luksuznom terencu, velika se pažnja posvetila i detaljima u unutrašnjosti. Vozaču i putnicima je tako na raspolaganju novi MBUX infotainment sustav s ekranom dijagonale 31,2 cm, a pored njega se nalazi još jedan ekran iste dijagonale na kojem je prikazana ploča s instrumentima.

Uz međuosovinski razmak povećan za punih osam centimetara komfor je značajno bolji, osobito za putnike straga kojima se nudi čak 69 mm više prostora za koljena. Profitirao je i prtljažnik koji sada nudi obujam od 825 litara, a uz preklapanje sjedala moguće ga je povećati sve do 2055 litara.

Za očekivati je da će Mercedes-Benz GLE 350 imati 2-litrenog 4-cilindarskog turbobenzinca, a već nakon salona u Ženevi u ožujku 2019. godine u ponudu će biti uvrštene vatrene izvedbe AMG.

www.autopress.hr

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.