Povratak u velikom stilu Citroëna C4 koji stiže drukčiji - iako ne okreće leđa benzinu i dizelu, uzda se u struju, al' najviše u plug in

Već za koji dan, najkasnije 30. lipnja bit će znano sve o posve novom Citroënovom modelu u kompaktnoj klasi i stiže sa svim mogućim pogonskim agregatima i u posve novom kupeovsko-crossoverskom obliku

Povratak u velikom stilu Citroëna C4 koji stiže drukčiji - iako ne okreće leđa benzinu i dizelu, uzda se u struju, al' najviše u plug in Citroen
16. 6. 2020

Citroën C4 bio je izložen raznim silnicama automobilskog tržišta tijekom godina od svog predstavljanja. U prvoj generaciji na tržište je stigao 2004. kao limuzina i kupe s troja vrata. Potom je nastavio svoje putovanje kroz povijest samo kao limuzina s peterom  vrata, a nakon što ga je potpuno zamijenio C4 Cactus, došao mu je kraj. No ne zadugo: C4 se vratio, reći će neki u velikom i raskošnom stilu. Ne samo da je dojmljivi, on stiže i sa svim mogućim pogonima, naravno da su i struja i plug in neizostavni.

Citroën kao da okreće leđa limuzina, a potonji također koketira s krosoverima s malo robusnijom vanjštinom. C4, s druge strane, zbog svoje slike lako bi mogao biti smješten među hibridne kupea, ma što to značilo. Uglavnom, konvencionalnom zadaju teške udarce i slijede moderne trendove. Usput, dizajneri su se u velikoj mjeri oslanjali na GS model, dalekog prethodnika C4, koji ove godine slavi 50. obljetnicu.

I benzin i dizel i struja, no  uzdaju se najviše u plug in

Da C4 ide u korak s vremenom, dokazuje i izbor pogonskih sustava koji će Citroën koristiti za njega. Automobil će biti u osnovi prilagođen za kombiniranje s benzinskim, dizelskim ili isključivo električnim pogonnim rješenjima (i imenom ë-4). O detaljima još uvijek šute, ali očekuje se da će biti slični onima iz Peugeota 2008, barem što se tiče elektrifikacije.

Citroën trenutno ne govori previše o udobnosti koju treba pružiti pridošlici. Za očekivati je da ostanu dobri tamo gdje su uvijek bili takvi. Od Žabe pa sve do danas upravo su oni po udobnosti bili pojam. Više o tehničkim i inim detaljima bit će poznato 30. lipnja, kada će pridošlica imati svjetsku  prezentaciju.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.