Pariz 2018: Hyundai i30 N dobiva limuzinskoga brata koji raspolaže i s 275 konja

Svjetska premijera novog Hyundaijevog modela visokih performansi - i30 Fastback N koji raspolaže sa 275 konja, a na Paris Motor Showu Korejanci su predstavili još i ekološki upristojene Electric i NEXO  

Pariz 2018: Hyundai i30 N dobiva limuzinskoga brata koji raspolaže i s 275 konja hyundai press
2. 10. 2018

30 Fastback N je najveća zvijezda Hyundaija u Parizu. Baš kako i njegov kombilimuzinski brat i ova je peterovratna limuzina na volju s dva motora. Oba su dvolitrena turbo benzinca i to od 250 te 275 'konja' (184/ 202 kilovata). U prodaji u Europi očekuje se početkom sljedeće godine.

Sad je potpuno jasno kako je Hyundai pogodio. Dokaz tome je Paris Motor Show na kojem uzdahe mami sportska izvedenica modela i30 N. Navodno se već traži primjerak više i iznimno je konkurentan među kompaktnim jurilicama. Odlično su u Hyundaiju osmislili penetraciju s modelima. Trenutno ih ima šest, a zanimljivo je kakako su pojedine od njih prilagođavali tržištima i kako to jest globalni auto, no itekako prilagođen, azijskim, američkim pa i europskim specifičnostima. Na Paris motor Showu tako su u prvi plan gurnuli i30 Fastback N koji raspolaže sa 275 konja, a ništa manje pažnje nisu zaokupljali i ekološki upristojene Electric i NEXO.

Ništa to nije neobično Hyundaiju, čak i imana daju različita, ovisno od tržišta do tražišta. Tako se hit u Parizu već bio pojavio i to u SAD-u pod nazivom Veloster N. Europi je Hyundai namijenio i limuzinsku izvedenicu modela i30 s oznakom Fastback N. O njoj smo već pisali u srpnju.

- Na ovogodišnjem Pariškom salonu automobila pokazat ćemo budućnost brenda Hyundai temeljenu na tri osnovna stupa – povjerenje i dizajn, napredak i performanse. S našim N modelima počeli smo stvarati emocionalnu vrijednost za naš brand i proširujemo raspon modela visokih performansi s i30 Fastback N", kazao je danas na konferenciji za tisak Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product, Hyundai Motor Europe.

Hyundai je na Salonu automobila u Parizu izložio najnovije modele pod konceptom Hyundai Motor Studio Paris, koji se sastoji od tri "poglavlja"; Budućnost mobilnosti, Visoke performanse i Dizajn.

Hyundai u Parizu ima svjetsku premijeru ne samo novog i30 Fastback N-a, već i drugog europskog Hyundaijevog modela visokih performansi. Kombinirajući sofisticiran i elegantan dizajn s dokazanim pogonskim sustavom, i30 Fastback N je prvi peterovratni sportski coupe u C segmentu.

U Parizu je premijerno predstavljena i nova N Opcija za model i30 N, uz novi sportski izgled i mogućnosti individualizacije performansi za vlasnike Hyundai automobila. Zajedno s i30 N Line paketima opreme, N Opcija proširuje ponudu korisnicima koji žele nadograditi svoj i30 model s više stila i performansi. Hyundai će predstaviti i potpuno novu Hyundai Konu Electric i pogon na vodikove ćelije NEXO.

S i30 Fastback N modelom, Hyundai opet postavlja nove standarde na tržištu, proširujući gamu svojih vozila. i30 N serija vozila jasno pokazuje da ne prodajemo samo automobile, već stvaramo osjećaj -  jedinstveni N osjećaj, koji mami osmijeh na lice vozačima. S novim "hot coupeom" kupci će uživati u jedinstvenom vozačkom paketu u prelijepom GT automobilu gdje god se vozili. - izjavio je Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product, Hyundai Motor Europe.

Novi dizajn i motor visokih performansi

Novi i30 Fastback N pokazuje dinamičan izgled i sportske linije automobila, a u unutrašnjosti se novi i30 Fastback N odlikuje čistim i glatkim dizajnom. Kupci mogu birati između dva stupnja snage 2-litrenog turbobenzinskog motora, koji je prvi put predstavljen u i30 N hatchbacku. Standardni pogonski agregat isporučuje 250 KS. Performance paket podrazumijeva isti motor, ali s maksimalnom snagom od 275 KS. Obje verzije imaju maksimalni okretni moment od 353 Nm i postižu maksimalnu brzinu od 250 km/h. A kada se aktivira overboost funkcija, i kada se dostigne maksimalni okretni moment, povećava se do 378 Nm. Verzija s 250 KS od 0 do 100 km/h stiže za 6,4 sekundi dok verzija s 275 KS stotku hvata za 6,1 sekundi.

Hyundai i30 Fastback N je opremljen i sustavom N Grip Control. Postavke se mogu odabrati pomoću tipki na kolu upravljača: eco, normal, sport, N i N Custom. Ovisno o vozačevom raspoloženju, različiti načini vožnje mijenjaju karakter vozila.

Pametne značajke povezivanja i vrhunska standardna aktivna sigurnost

Instrumentna ploča novog i30 Fastback N-a dizajnirana je elegantno u horizontalnom rasporedu, a dostupna je uz dva različita infotainment sustava: audio sustav s 8-inčnim LCD ekranom osjetljivim na dodir i integriranom stražnjom kamerom te Bluetooth povezivošću ili navigacijski sustav s 8-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir. Obje opcije podržavaju povezivanje s Apple CarPlay i Android Auto.

Poseban izbornik N infotainment sustava nudi prilagodljive postavke motora, mjenjača, zvuka iz ispuha, kao i postavke Performance paketa.

Novi i30 Fastback N ima Hyundai SmartSense aktivnu sigurnost i tehnologiju vožnje prema najvišim europskim standardima. Standardno dolazi sa sustavom za izbjegavanje sudara, sustavom upozorenja vozača, sustavom zadržavanja vozila u traku, sustavom prilagođavanja dugih svjetala.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.