Relaciju od Rima do Pariza, pilot Gabriele Tarquini prevalio je u i30 Fastback N u rekordnih 8 minuta i 18 sekundi

Nemoguće je to napraviti povezujući dvije europske metopole, no Hyundai se našalio i povezao s i30 Fastback N dva istoimena sela koja postoje u Danskoj i koja su udaljena jedno od drugoga 12,8 kilometara, a dionicom je rekordno projurio čuveni talijanski pilot. Naravno, i30 Fastback N bit će jedna od Hyundaijevih perjanica na Paris Motor Showu koji otvara vrata sljedeći tjedan

Relaciju od Rima do Pariza, pilot Gabriele Tarquini prevalio je  u i30 Fastback N u rekordnih 8 minuta i 18 sekundi Hyundai
28. 9. 2018

U Hyundaiju su uvijek bili spremni na nešto neuobičajenu komunikaciju te na šalu. Gabrielle Tarquini, prokušani talijanski pilot, znan s WTC-a, u rekordnom je vremenu prevalio s Hyundaijem i30 N Fastback razdaljinu između 'Rima' i 'Pariza'! Zapravo riječ je o prvorazrednoj dosjetki i šali, jer Tarquini koji je nekada pistama harao i u Alfi 156 WTC odista je u manje od 10 minuta projurio relacijom između Rome i Pariza. No ovdje nije bilo riječi o povezivanju dviju europskih metropola, već o prevaljivanju relacije između dva danska sela koja su jedno od drugog udaljena svega 12,8 kilometara. Nevjerojatno i manje poznato, zovu se upravo Roma i Pariz!  Bila je to i svojevrsna utrka između Tarqinija i njegovo momčadskog kolege, Thierry Neuville koji je bio za sekundu sporiji.

Kao i30 N i i30 Fastback N nastao je na osnovi serijskega i30 Fastbacka. Riječ je stoga o svakidašnjem uporabnom automobilu koji raspolaže s 450 litara prtljažnika, koji se jednostavno preklapanjem stražnje klupe povećava na 1351 l.

Naravno da je Hyundai i30 Fastback N također i čistokrvni sportaš. Raspolaže s istom tehnikom i mehanikom kao i ekstravagantna cestovna jurilica i30 N. To znači da ga pogoni 2-litrski turbobenzinski četverocilindraš koji razvija 250 u slabijoj, a 275 konja u jačoj verziji. Ovisno od izvedbe ima moment od 353 Newton metara,  s povećanjem na 378 Newton metara. Do 100 kilometra na sat stiže za 6,4, odnosno za 6,1 sekundu.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.