Pariz 2018: BMW Serije 3 je strah i trepet za konkurente

Najveća zvijezda ovogodišnjeg salona automobila u Parizu svakako je novi BMW Serije 3 oznake G20, koji je sedma generacija najpopularnijeg i najprodavanijeg modela proizvođača iz Bavarske.

3. 10. 2018

Premda gabariti nisu osjetno veći, pametnijom konstrukcijom nudi veću prostranost i bolji komfor, a obilnijom upotrebom aluminija i čelika visoke čvrstoće masa je u prosjeku smanjena za oko 75 kilograma, što osim performansama doprinosi i smanjenju potrošnje.

BMW Serije 3 u skladu s tradicijom naglasak stavlja na dinamiku. Upravo iz tog razloga je glavnina testova u realnim uvjetima odrađena na legendarnoj stazi Nürburgring. Novi BMW Serije 3 G20 je stabilniji, brži, ali i ekonomičniji od aktualnog modela, a to je osim smanjenjem mase i naprednom platformom CLAR postignuto izvrsnom aerodinamikom s koeficijentom otpora zraka o svega 0,24.

Nositelj prodaje među benzincima bit će novi 3-cilindraš 1.5 sa 150 KS, dok će najpopularniji dizelaš 320d biti osnažen na okruglo 200 KS. Ljubiteljima sporta namijenjena je izvedba M340i xDrive nabijena na 380 KS, a novi BMW M3 pod haubom će donositi dorađenog 3-litrenog turbobenzinskog rednog 6-cilindraša oznake S58 nabijenog na 475 KS.

www.autopress.hr

Tagovi: bmw

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.