Audi A4 B9 u osvježenom formatu stiže kao odgovor na novi BMW Serije 3

Obzirom na uspješan tržišni start koji je ostvario novi BMW Serije 3 G20, uprava proizvođača iz Ingolstadta nije mogla čekati skrštenih ruku nego je poboljšala svoju uspješnicu i predstavila osvježeni Audi A4 pete generacije

15. 5. 2019

Jedan od najznačajnijih modela proizvođača iz Ingolstadta, Audi A4, prošao je kuru facelifta pete generacije, koja je na tržištu od 2016. godine.

Audi A4 B9 peta je generacija njemačke premium uspješnice, koja je predstavljena na salonu automobila u Frankfurtu u rujnu 2015. godine, a u prodaju je stigla nekoliko mjeseci kasnije. Osim povećanja gabarita najznačajnija vrlina pete generacije bio je uspješan downsizing, koji je omogućio smanjenje mase za golemih 120 kilograma. No, obzirom na uspješan tržišni start koji je ostvario novi BMW Serije 3 G20, uprava proizvođača iz Ingolstadta nije mogla čekati skrštenih ruku nego je poboljšala svoju uspješnicu i predstavila osvježeni Audi A4 B9.

 
Premda većih vizualnih promjena nema, svakim novim detaljem osvježeni Audi A4 ističe uspješnu implementaciju evolucije dizajnerskog izričaja koji su predstavili svi aktualni modeli. Nova rešetka hladnjaka naglašava premium dojam, a svi modeli opremljeni su svjetlima u LED tehnologiji, dok se uz doplatu nude hi-tech svjetla u Matrix LED tehnologiji.

Unutrašnjost je ionako već godinama sinonim za ergonomsku izvrsnost pa je samo oplemenjena novim MMI Infotainment sustavom sa 10,1-inčnim ekranom. Bolje opremljeni modeli donose potpuno virtualan kokpit.

Paleta motora obuhvaća benzince sa 150 i 240 KS te dizelaše sa 190 i 230 KS. Ljubiteljima adrenalina nudi se Audi S4 sa 3-litrenim turbobenzincem koji razvija 350 KS pa do stotke sprinta već za 4,7 s, dok je najveća brzina ograničena na 250 km/h. No, Audi S4 moguće je opremiti i 3-litrenim dizelašem sa 340 KS, koji nudi ubrzanje do 100 km/h za 4,8 sekundi. 

Autopress.hr

Tagovi: a4 audi

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.