Alfa Romeo tonale najavljuje napad na Q3, X1 i GLA

Talijani su na krilima uspjeha modela Giulia i Stelvio u Ženevi predstavili koncept vrlo atraktivnog kompaktnog SUV-a, koji bi na tržištu trebao ugroziti predstavnike premium segmenta

8. 3. 2019

Premda je tek riječ o konceptu Alfa Romeo Tonale privukao je veliku pažnju struke i publike, a već je dobio i nadimak Baby Stelvio. Radi se o modelu koji predstavlja ozbiljan zalogaj, obzirom da je FCA Grupa kao glavne konkurente označila Audi Q3, BMW X1 i Mercedes-Benz GLA.

Temelji se na skraćenoj verziji platforme Giorgio, a tehnologijom i motorizacijom u potpunosti će se naslanjati na modele Giulia i Stelvio. Još uvijek nema potvrde o datumu predstavljanja serijskog modela, ali prema svemu viđenom dalo se naslutiti kako bi se premijera mogla održati na salonu u Ženevi 2020. godine.

Alfa Romeo Tonale ime je dobio po alpskom prijevoju Tonale, koji je na 1883 metara nadmorske visine pa je niži od slavnog prijevoja Stelvio.

Tekst: Kristian Sikavičev

Fotografije: Bojan Haron

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.