Honda za tokijski sajam sprema sportski električni auto

Honda će također obilježiti 60 godina svoga najprodavanijeg modela na dva kotača - Super Cuba.

Honda za tokijski sajam sprema sportski električni auto Honda
30. 9. 2017

Prije početka automobilskog sajma u Tokiju u javnost već cure prve informacije o novim atumobilima i motorima koji će ondje doživjeti svoju premijeru. Posebnu pozornost sajmu posvećuju domaći proizvođači, od kojih Honda igra važnu ulogu. Ona za tokijski sajam priprema sasvim novi koncept električnog automobila pod nazivom Sports EV Concept.

Novitet će biti objavljen uz Urban EV Concept, koji je premijerno predstavljen na ovogodišnjem sajmu automobila u Frankfurtu, a svojom jednostavnošću impresionirao je posjetitelje. Honda je još uvijek skromna s informacijama o novom konceptu, ali s obzirom na to da obećava jednostavnu uporabu i kompaktne dimenzije karoserije, valja se strpjeti još malo kako bismo saznali više o ovom automobilu namijenjenom širokom spektru kupaca.

Jubilarni Super Cub

Posebno mjesto na izložbi bit će posvećeno mopedu Super Cub jer Honda slavi 60. godina od početka njegove proizvodnje. Istodobno s godišnjicom, također bilježi 100 milijuna primjeraka ovog modela, tako da možemo sa sigurnošću reći da je to najprodavaniji motor u povijesti. Posjetitelji će moći vidjeti kratki pregled Honde Super Cub kroz povijest, uključujući i posebnu seriju Super Cub 110 i potpuno novi Super Cub 125c.

Među ostalim inovacijama, Honda spominje novi model iz pete generacije CR-V, koji se smatra jednim od početnika i istovremeno najprodavanijih automobila u klasi tzv. sportskog terenca. Uz ovaj model, Honda također uvodi novu hibridnu tehnologiju dvaju motora, nazvanih i-MMD. Na CR-V Honda's showroomu završit će NeuV model. To je prototip koji je Honda već predstavila u CES-u u Las Vegasu u siječnju. Riječ je o automobilu koji pomoću umjetne inteligencije i raznih senzora otkriva razinu stresa koji vozač doživljava tijekom vožnje. Na temelju prikupljenih podataka NeuV nudi nove prijedoge ili aktivnosti, koji će pomoći smanjiti stres.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.