Mini - prva veća žrtva rata u Ukrajini i nedostatka poluvodiča, tvornica u Oxfordu zaustavlja proizvodnju do 18. ožujka

MINI zaustavlja proizvodnju do 18. ožujka, no radnici to neće osjetiti na plaći. Nestašica poluvodiča i rat u Ukrajini navedeni su kao razlozi zatvaranja tvornice.

Mini - prva veća žrtva rata u Ukrajini i nedostatka poluvodiča, tvornica u Oxfordu zaustavlja proizvodnju do 18. ožujka mini press
10. 3. 2022

MINI-jeva tvornica Cowley u Oxfordshireu privremeno je zatvorena zbog kombinacije 'uskih grla' poluvodičkih čipova i tekuće krize u Ukrajini.

Očekuje se da će zatvaranje trajati do petka, 18. ožujka. U MINI-ju 'procjenjuju situaciju i definiraju mjere za ponovno osiguranje proizvodnje, čim je prije moguće'.

U MINI-ju kažu da će situacija s opskrbom poluvodičkim komponentama ostati teška i da ne može isključiti mogućnost da to utječe na prodaju tijekom ostatka godine.

U travnju 2021. isti nedostatak poluvodiča utjecao je na tvornicu i proizvodnja je bila zaustavljena na tri dana. Tvornica Cowley trenutno zapošljava 3800 djelatnika na koje će ovotjedno zatvaranje utjecati, ali to neće utjecati na njihovu plaću. Stranica proizvodi MINI Hatch, i benzinske i električne verzije, te Clubman.

Nedostatak poluvodičkih čipova je problem globalnog opskrbnog lanca koji pogađa proizvođače diljem svijeta. Poluvodič je ključna komponenta u većini moderne automobilske opreme, kao što su infotainment sustavi s ekranom osjetljivim na dodir, kamere za vožnju unatrag i zračni jastuci.

Nedostatak je nastao zbog prekida lanca opskrbe zbog pandemije Covid-19 koja je u tijeku. Otkako je pandemija počela, svjetski proizvođači morali su privremeno zatvoriti proizvodne pogone zbog ograničenja zatvaranja i nedostatka dijelova, što je stvorilo veliki zaostatak za nove automobile.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.