Je li ovo prilika da po povoljnoj cijeni dobijete svoju "kraljevsku kočiju"?

Okrunjena glava koja ga je vozila kune se u BMW i pod svaku cijenu želi se riješiti 50 godina starog Mercedes-Benza 280 S

Je li ovo prilika da po povoljnoj cijeni dobijete svoju "kraljevsku kočiju"? Bilweb Auctions
18. 9. 2023

Na jednom od švedskih internetskih oglasnika prodaje se Mercedes-Benz 280 S star 50 godina, ima 332.619 kilometara, izvana ima ulubljenja i ogrebotina, a tkanina na vozačevom sjedalu također je malo izgužvana. Ništa neobično za automobil star pola stoljeća koji se ne čini posebnom sve dok ne saznate tko mu je bio prvi vlasnik.
 

U ožujku 1973. švedska kraljevska obitelj kupila je automobil i koristila ga do lipnja 1979., pa bi za lošu kvalitetu vozačevog sjedala mogao biti kriv i švedski kralj Karlo XVI. Gustav.

Ovaj 77-godišnjak na tronu je već 50 godina - od 15. rujna 1973. naovamo.

U oglasu stoji da je unatoč tragovima istrošenosti, što nije ništa neuobičajeno za ovakav automobil, vozan iu dosta dobrom stanju, te da je izvrstan kandidat za potpunu restauraciju, posebice zbog svog "kraljevskog" izgleda. povijesti. Limuzina će se prodavati na aukciji, a za nju žele dobiti negdje između 10.000 i 12.000 eura. Možda je ovo savršena prilika da dođete do svoje kraljevske kočije.

Obožavatelj BMW-a

Švedski kralj veliki je ljubitelj automobila, posebno onih BMW-ovih. Često ga se može vidjeti u plavom M8 Competition coupeu koji si je prije tri godine poklonio za rođendan. Ranije ovog mjeseca vozio je jarko crveni M4 u Salzburgu, a nedavno je njegov M5 iz 1987. također bio na aukciji.

 

BONUS VIDEO: Kateri so najboljši avtomobilski dogodki v Sloveniji in katerim se je potrebno izogniti?

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.