Kineski Apollo ulazi na tržište hipersportskih automobila

Zasada su tehnički podaci obavijeni velom tajne, fokus je na izgledu automobila

Kineski Apollo ulazi na tržište hipersportskih automobila Apollo
21. 10. 2017

U klasi takozvanih hipersportskih automobila, kao što su LaFerrari, McLaren P1, Porsche 918, čini se da se pojavljuje novi igrač. Kineski automobilski brend Apollo u suradnji s talijanskom tvrtkom Manufattura Automobili Torino (MAT) razvija novi model nazvanm pollo Intensa Emozione IE.

Kako ime govori, usredotočili su se na emocije koje je automobil trebao potaknuti, što mu je dalo ime Intensa Emozione. Bez obzira na to, Apollo i MAT misle ozbiljno s pridošlicima. Iako su detaljniji tehnički podaci zasada nedostupni, već je poznato kako će automobil imati motor V12 (o hibridnome pogonu zasada nema govora), šasije automobila bit će u potpunosti izrađene iz ugljičnih vlakana. Iako automobil dolazi tek sada na tržište, cilj tvrtke je još od 2004. godine zauzeti prvo mjesto među malim proizvođačima sportskih automobila.

Prva prezentacija automobila održana je u srpnju u Londonu, gdje je predstavljen odabranim gostima. Sada, ni tjedan dana prije početka izložbe automobila u Tokiju, gdje će ga službeno predstaviti, Apollo je (konačno) predstavio službeni video-teaser svoga prvog proizvoda. Iako će premijera automobila biti ove godine, prva vozila će biti isporučena kupcima početkom 2018. Cijena zasad ostaje nepoznata.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.