Zaboravite "Brze i žestoke", dolazi film o utrkama koji će oduševiti prave automobilske entuzijaste

Do sada objavljeni podaci obećavaju puno.

Zaboravite "Brze i žestoke", dolazi film o utrkama koji će oduševiti prave automobilske entuzijaste Mibro / Pixabay
15. 11. 2022

Foto: Mibro / Pixabay

Kroz dva desetljeća postojanja, filmska franšiza "Brzi i žestoki" transformirala se iz pravog automobilističkog spektakla, u kojem su prednjačili trkaći i modificirani automobili, u akcijsku franšizu najvećeg formata, gdje su hipersportski automobili pomalo gurnuti u pozadina. Prvobitni obožavatelji serije zato se već nekoliko godina sve manje vesele svakom novom uratku, no potonji će možda biti impresionirani novim projektom japanskog tehnološkog diva Sonyja. Potonji je objavio vijest da su započeli snimanje filma temeljenog na legendarnoj trkaćoj simulaciji Gran Turismo. Potonji se već dulje vrijeme smatra jednim od najpopularnijih (prva generacija je na tržište došla 1997.) (pojavljuje se i na početku drugog dijela serijala Brzi i žestoki), a filmsku adaptaciju će ići u nešto drugačijem smjeru od američke franšize, trebao bi se fokusirati na tinejdžera, entuzijastičnog igrača računalnih simulacija, koji nakon niza pobjeda na natjecanjima koje organizira Nissan postaje profesionalni trkač. Zato ne čudi što je Sony u film uključio najmanje četiri trkaća automobila Nissan GT-R (kao što se vidi u objavi na Twitteru). Sony već omogućuje talentiranim mladim trkačima u sklopu svoje akademije da svoje vještine prenesu iz virtualnog u stvarni svijet.
 

Iako ostali detalji oko priče još nisu poznati, jasno je tko stoji iza kulisa, a tko će biti glavni igrač. Ta će čast pripasti zvijezdi Stranger Things Davidu Harbouru, uz Orlanda Blooma i Darrena Barnetta. U redateljskoj stolici naći će se Neill Blomkamp, ​​a za scenarij se pobrinuo Kazunori Yamauchi, autor računalne igre po kojoj će se film snimati. U kina stiže 11. kolovoza sljedeće godine.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.