Hyundai predstavio i30 N i i30 Fastback

U Düsseldorfu u Njemačkoj, na dvostrukoj svjetskoj premijeri, predstavljena su dva potpuno nova člana obitelji nove generacije Hyundaija i30 - Hyundai i30 N i Hyundai i 30 Fastback. Oba modela proizvodit će se u Hyundaijevoj tvornici u češkim Nošovicama

16. 7. 2017

Obitelj i30 predstavlja osnovu i DNA brenda Hyundai na europskom tržištu.  Sada s ukupno četiri modela iz nove generacije Hyundaija i30 u ponudi (model s pet vrata, karavanska izvedba, fastback i N izvedba) Hyundai se može pohvaliti da ima najširu i atraktivnu ponudu u kompaktnome C-segmentu tržišta.

Predstavljanjem ova dva nova modela Hyundai je učinio dodatan korak na planiranome putu ostvarenja cilja da do 2021. postane azijski automobilski brend broj jedan u Europi.

 

Hyundai i30 Fastback

Odlikuje se jedinstvenim i novim pristupom u popularnome C-segmentu tržišta. Pravi je "game-changer“ i prvi coupe s pet vrata u tome kompaktnom segmentu.

Karakterizira ga sofisticirani dizajn sadržavajući tipične dinamične proporcije sportskih coupea, zahvaljujući elegentnoj liniji krova, dugačkom poklopcu motora i "mišićavim“ proporcijama. Donosi značajne razlike u odnosu na model s pet vrata. U usporedbi s njim, šasija i30 Fastback je niža 5 mm, a tvrdoća ovjesa je povećana 15 posto.

Sve to doprinosi dinamičnijem i agilnijem vozačkom osjećaju, istovremeno zadržavajući udobnost.

Zahvaljujući nižem krovu i šasiji ukupna visina je 1425 mm, 30 mm manja u odnosu na i30 s 5 vrata, te naglašava elegantne i dinamične proporcije fastback modela.

Kupcima će biti dostupna dva benzinska i jedan dizelski motor u dvije izvedbe. Moći će birati između 1.4 T-GDI turbobenzinca s četiri cilindra i 140 KS i 1.0 T-GDI turbobenzinca s tri cilindra i 120 KS te 1,6-litrenog turbodizela s četiri cilindra u izvedbama sa 110 i 136 KS.

Kvaliteta i pouzdanost zajamčene su jedinstvenim, u industriji vodećim 5-godišnjim jamstvom bez ograničenja kilometraže.

Na hrvatskome tržištu očekuje se u prvome dijelu 2018. godine.

Hyundai i30 N

Prvi je model pod Hyundai N brendom. Predstavlja potpuno novo razdoblje za Hyundai. Riječ je o modelu s visokim sportskim performansama i vrhunskim voznim značajkama koje zadovoljavaju i najzahtjevnije ukuse.

Rođen je u Namyangu, globalnome Hyundaijevu razvojno-istraživačkome centru u Koreji, a izbrušen testiranjem na Nürburgringu. Riječ je o sportskoj komercijalnoj verziji modela Hyundai i30, inspiriranoj WRC-om.

Razvijen je s ciljem postizanja maksimalnog vozačkog užitka i zabave, sve u jednome paketu. Izuzetno je snažan: 2-litreni T-GDI turbomotor s četiri cilindra u dvije izvedbe s 250 i 275 KS, 353 Nm okretnoga momenta i s najvećom brzinom 250 km/h, u obje izvedbe. Ubrzanje do 100 km/h traje 6.4 s u izvedbe s 250 KS, a 6.1 s u inačice s 275 KS.

Hyundai i30 N na hrvatskom se tržištu očekuje u studenome 2017. godine.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.