VIDEO Gemballova reinkarnacija Porschea 959 spremna za najveće izazove

Marc Phillipp Gembell i nije neko poznato ime u automobilskom svijetu. Prezime već da, jer je zapravo sin poznatog inženjera Uwea Gemballea, koji se etablirao s prilično ekstremnim konverzijama Porschea, Ferrarija i tako dalje. Zajedno su napravili ekstremnog monstruma, spremnog za sve

VIDEO Gemballova reinkarnacija Porschea 959 spremna za najveće izazove Marc Phillipp Gemballa
13. 4. 2021

Očito je njegov sin sada krenuo njegovim stopama, kojega je, zanimljivo, pod svoje okrilje, točnije kao partnera, uzeo Alois Ruf Jr., koji je prije desetljeća također radio s Uweom.

Kao što smo najavili prije manje od dva mjeseca, i Porscheovi inženjeri i entuzijasti započeli su izgradnju moderne reinkarnacije Porschea 959, temeljene na trenutnoj generaciji 911 Turbo S. 1986. godine, međutim, očito je barem jedan od automobila već izgrađena i spremna za prvo testiranje.

Video prvog vozila para, koji je napravljen zajedno, pojavio se ovih dana na internetu, a 'uhvaćen' je tijekom probne vožnje dinama, najvjerojatnije negdje u Bahreinu, gdje Ruf ima svoje prostore od 2007. godine. Vožnja je bila prilično spora, ali dokazuje da će prvi primjeri, za koje se očekuje da će prve kupce stići prije ljeta, vjerojatno biti uskoro spremni.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CarsWithoutLimits • Marlon (@carswithoutlimits)

Unatoč sporoj vožnji, glasan tutnjava (najvjerojatnije) ispušnog sustava velikog protoka dobar je dokaz da će vozač imati znatnu količinu snage - obećava se do 750 'konjskih snaga', a snaga će biti isključena cestovne gume i cesta koja se prenosi (kao i kod Turbo S) putem pogona na sva četiri kotača. Što će se još otkriti krajem ovog mjeseca, kada će automobil službeno ugledati svjetlo dana.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.