FRANKFURT 2017. Audi Aicon preuzima vozačeve poslove

Audi je u Frankfurtu predstavio dva zanimljiva koncepta. U prvome, nazvanom Aicon, auto preuzima vozačke poslove, a drugi koncept, Elaine, brine o vozačevu zdravlju

FRANKFURT 2017. Audi Aicon preuzima vozačeve poslove Audi
12. 9. 2017

Dužinom 5,444 , širinom 2,100, visinom 1,506 i međuosovinskim razmakom kotača od 3,270 metara Aicon nadilazi Audijev trenutni "flagship A8". Čvrsto je usidren u D segmentu automobila. Njegov pogonski sklop je u potpunosti električan, ima četiri elektromotora sa snagom sustava 260 kilovata, mogućnost promjenjivoga pogona na četiri kotača i doseg između 700 i 800 kilometara. Audi tvrdi da će uz pomoć različitih senzora i mrežne komunikacije s ostalim automobilima i infrastrukturom Aicon moći voziti sam, čak i potpuno izbjeći prometne nezgode.

Prostor za putnike je izuzetno udoban, mogu se smjestiti dvije osobe i još dvije, naravno, uz manje komfora. Također ima obilje povezanih sustava za infozabavu i mogućnosti za personalizaciju.

Koncept Elaine nastavak je koncepta Audi E-Tron Sportback s jednim električnim motorom na prednjoj strani i dva motora na stražnjoj osovini. Ima veliku autonomiju vožnje, ali najvažnije je što uz pomoć raznih senzora u prtljažniku brine i o zdravljeu i dobrobiti putnika.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.