Hrvatska i Slovenija su raj za snimanje Ferrarijevih, Bentleyevih, BMW-ovih, Hondinih... oglasa

17 x VIDEO: Hrvatska i njeni lijepi krajobrazi - Dalmacija, Pag, Jadran... bili su idealna kulisa za snimanje BMW-a Serije 6 Gran Turismo, Honde NSX, Bentley Conitinetala GT, Ford Fieste,  a Sloveniju su odabrali iz Scuderije za snimanje Ferrarija Portofinoa, Deželu vole i u Miniju, Hondi (Honda CBR650F), Audiju (A5)... čak i  Chuck Norris 

Hrvatska i Slovenija su raj za snimanje Ferrarijevih, Bentleyevih, BMW-ovih, Hondinih... oglasa BMW
20. 7. 2020

Hrvatsku i Sloveniju otkrila je autoindustrija. U nekoliko posljednjih godina najmanje je dvadesetak vodećih svjetskih kompanija reklamne kampanje za svoje novitete snimalo prije svega u Hrvatskoj, ali i u susjednoj nam Sloveniji. Filmska industrija puno je ranije otkrila ljepote kojima raspolažemo, a najnoviji dolazak britansko-američke filmske ekipe na Vis samo je dokaz kako smo meka za dobre kadrove. Zbog igre prijestolja, serijala koji je sniman u Dubrovniku, Hrvatskoj je učinjena nevjerojatna promocija. Danas turisti dolaze u Grad puno više da bi vidjeli tvrđavu Lovrijenac na kojoj su protagonisti serijala vodili žestoke bitke, nego zbog povijesne priče koju su gradili Gospari. Kad je riječ o autoindustriji dugo su nas ignorirali i to ponajprije zbog loše infrastrukture i nedostatka prestižnih hotela s pet zvijezdica. Otkako su sagrađeni počeli su i brojni "šutinzi" ali i glamurozne promocije svjetskih automobiiskih noviteta. Jedna od najvećih bila je promocija Mercedesa E-klase, prje dvije i pol godine, kada je više od 3000 uglednika, novinara, stručnjaka, dilera... imalo prigodu prve kilometre s luksuznom limuzinom napraviti baš u Hrvatskoj. Pred malo više od šest godine prvi su probijali vodu Chevrolet i Škoda, a danas naše prirodne kulise koriste BMW, Mini, Ferrari, Bentley, Honda, Ford, Audi, Mercedes... Ovo je pregled 17 najnovijih takvih priča koje smo potkrijepili i ekskluzivnim videozapisima. Pogledajte zašto autoindustrija voli Hrvatsku, a i Sloveniju.

Ferrari Portofino (Koper - Izola, Črni Kal, Ljubljana, Strma Reber)

Snimanje oglasa za Ferrarijev model koji je nasijedio Californiju T izazvalo je u susjednoj državi, ali i u nas, ogromnu pozornost.  Snimali su ga na biciklističkoj cesti između Kopra i Izole, u Ljubljani (BTC, Dunajska)... Dinamične snimke dolaze sa čarobne zavojite ceste iznad Osilnice, znane i po utrkama na rolama.

Bentley Continental GT (Jadranska magistrala)

U videu su producenti više pozornosti posvetili Continetalu GT nego jadranskim krajobrazima, no svejedno, naša je obala išla rame uz rame s jednim od najluksuznijih proizvoda na četiri kotača. Akcijske snimke napravljene su na jedinstvenoj Magistrali. Ne vjerujete? Pogledajte video broj 2 i posebno pazite na trenutke kad se na navigacijskoj karti ispišu nazivi Zadar, Gospić, Karlobag.

Ford Fiesta (Jadranska magistrala, Pag)

Kričeći crveni Maslenički most između Paklenice i Zadra posebno je zainteresirao režisere spota o posve novome Fordu Fiesti. Prepoznatljivi su i kadrovi s Fiestama na Jadrolinijim trajektima koji prometuju za Žigljen na otoku Pagu.

Mini Countryman (Mangartsko sedlo)

Zbog snimanja baš te reklame prošle sam godine s motorom morao čekati da se otvori cesta. Tada nisam znao što je tome bio razlog, no kada sam vidio filmski uradak s Minijem Countrymanom u glavnoj ulozi na Mangartskom sedlu, shvatio sam da sam i više od sat vremena čekao zbog ovih briljantnih snimaka Minija, ali i Slovenije.  Tako sam ondje i ja snimio 'špijunsku' fotografiju.

Akrapovič – serijski superbajk na Grobniku

Vožnja na Grobniku bila je prilagođena snimanju (ne utrkivanju). Ipak valja priznati kako su snimke majstorske, čak je i devastirana tribina iz paleozoika lijepa na filmu. Akrapovič je videom napravio pun pogodak. Uradak je na Facebooku podijelilo 10.248 korisnika, a Akrapoviča na našoj trkaćoj stazi vidjelo je i više od pola milijuna ljudi.

BMW R 1200 GS (Pag, Velebit)

Na početku spota četiri BMW-a GSi jure preko Paškoga mosta. Potom po asfaltiranim srednjodalmatinskim cestama, ali i po makadamskim prometnicama. Put ih je odveo visoko u Velebit, a sminke su fantastične. Sijedi bradati manekeni, baš takvi kakvim želi biti svaki moderan i uspješan muškarac, na BMW-ovu motociklu jure prekrasnim dalmatinskim prometnicama. Video završava idiličnim isplovljavanjem trabakule i to pored nehajno ostavljenoga motocikla.

Honda CBR 1000 RR (Grobnik)

Kreativni direktor Robert je lijep, sređen, njegovan, s prekrasnim satom i izazovnom odjećom. Scenarist je glavnog glumca prikazao kao velikoga zavodnika koji osvaja primorske djevojke, ali ipak nađe malo vremena i za jurnjavu po Grobniku.

Škoda Octavia RS (Grobnik)

A zaustavljanje nasred piste? Odlično su to Škodini probni piloti obavili s posve novom Octavijim RS. Spektakularne su scene, a posebice oduševljava njihova vožnja u suprotnome smjeru. I tako pet puta.

Honda CBR650F (Solkan)

Ooo, gle ga, most preko Soče kod Solkana!

Honda Africa Twin (Pag, Kamenjak)

Ah, svi ti svjetski putnici bez ideja kad kreću u avanturu žele nešto maestralno. Pag je bio idealan i za Hondu koja je cijelu svoju reklamnu produkciju za Afriku Twin snimila na otoku koji nerijetko podsjeća na Mjesec. No tome je pridodala  i hashtagom s izazovnim curicama i naravno, dovela ih na Zrče. Prizori iz "džungle" snimljeni su na Kamenjaku. I onako nehajno, spot s motociklom završava pored ribiča i njegove barke.

Honda skuterj (aerodrom u Divači?)

Samo mi se čini, ali ta je cesta malo preširoka za cestu? Kako god, simpatična reklama!

Peugeot 5008 (Pag)

I "Lav" je odabrao Pag za mjesto gdje će napraviti najbolju fotografsku i videoprodukciju.

Audi A5 (Škofja Loka, Bohinj)

Zimi obvezno pohodite Bohinj! Pogledajte u spotu zašto.

Renault 5 (Ljubljana, Maribor)

U arhivi ljubljanskoga studija Luna je i legendarna reklama za Renault 5: od petka do petka - Petka!

Mitsubishi Outlander (Ljubljana - centar, BTC, Bled, Koper)

Suzuki SX4 S Cross (Velebit, Jadranska magistrala, Predel, Mangartsko sedlo)

Hm, nikako ne uspijevamo otkriti u kojoj je autopraonici završio spot. Prekrasno. Ima li koga da na pomogne u otkrivanje tog detalja?

Fiat Ducato (Črni kal i okolica)

 Chuck Norris u Sloveniji! I to samo zbog teretnog Fiata!

Izabrao: Matevž Hribar

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.