Mark Hamill o povratku u Millennium Falcon: ''Nisam očekivao da ću imati reakciju kakvu sam imao''

Poseban trenutak za svakog obožavatelja Star Wars franšize je scena kad Luke Skywalker ponovno kroči u Millennium Falcon.

Mark Hamill o povratku u Millennium Falcon: ''Nisam očekivao da ću imati reakciju kakvu sam imao'' Star Wars/Youtube screenshot
20. 11. 2017

Scena iz zadnjeg trailera za film ''Star Wars: The Last Jedi'' prikazuje ulazak Lukea u Millennium Falcon, svemirski brod u kojem je Rebel Alliance zaustavio Darth Vadera. No, nije samo njemu bilo teško ponovno uskočiti u staru ulogu. Glumac Mark Hamill progovorio je za Entertainment Weekly o tome kako se ponovno osjećao u najpoznatijem svemirskom brodu.

''Kažem vam, nisam očekivao da ću imati reakciju kakvu sam imao, bio sam tamo sa svojom obitelji, sa svojom djecom i ženom... Bilo je kao da posjećujem staru kuću u kojoj sam živio kao dijete. Emocije su se jednostavno nakupile i rekao sam: ''Moram malo biti sam''.''

Nakon što su svi otišli, glumac je razgledao okolo i shvatio da su letjelicu napravili istom kao u prošlosti, sve do zadnjeg detalja. Redatelj Rian Johnson kaže da je ulazak Lukea u Falcon bio u prvim danima snimanja s Hamillom. ''Bože, sjećam se tako jasno snimanja te scene, kad on uključi svjetla u kabini Falcona''. Johnson kaže da je scena bila jako emotivna i da je bilo puno melankolije u njoj. ''Svi smo se međusobno pogledali u stilu 'Oh, my God' ''.

U svemu tome je smiješno to što Luke nije volio brod, prvi put kad ga je Han Solo predstavio, komenitrao je: ''Koji komad smeća''. No, taj oronuli svemirski brod puno znači ljudima. '' Ljudi imaju te priče, znate, kako im je Star Wars pomogao u teškim vremenima ili kako su upoznali svoju ženu u redu za ovaj film te se njome oženili.'', kaže Hamill te dodaje da mu je teško staviti u riječi sve što mu se opet događa.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.