Britanski glazbenik Ghostpoet dolazi pred zagrebačku publiku

Ghostpoet, poznat po suradnji s Massive Attackom, dolazi u zagrebačku Močvaru, gdje će pubilika imati priliku uživati u njegovom prepoznatljivom baritonu.

Britanski glazbenik Ghostpoet dolazi pred zagrebačku publiku Ghostpoet
29. 9. 2017

 Ghostpoet (pravim imenom Obaro Ejimiwe) održat će koncert 24. veljače, u zagrebačkoj Močvari. Riječ je o jednom od najsvježijih imena glazbene scene danas, a prepoznatljiv je po posebnom baritonskom vokalu i teksturi zvuka.

U dosadašnjoj karijeri izdao je tri albuma, od kojih su čak dva nominirana za Mercury nagradu: "Peanut Butter Blues & Melancholy Jam" (2011.) i "Shedding Skin" (2015.). Sva tri izdanja pratile su salve pozitivnih kritika i brojne visoke pozicije na top ljestivicama, poznat je i po suradnji s Massive Attackom na njihovom singlu "Come Near Me" s albuma "The Spoils".

Ghostpoet vodi raskošan dijalog s trip-hop melankolijom te njeguje glazbenu estetiku Massive Attacka i oživljava zvuk Trickyja. No, ne drži se samo trip-hop ritmova već se kreće u raznolikijem rasponu. Glazbeno, neki dijelovi jasno odražavaju "Mezzanine" doba Massive Attacka ili podsjećaju na prve ploče Portisheada. Paralele su se povlačile i s vjerojatno najvećim reperom iz Velike Britanije, Roots Manuvom, ali su utjecaji pristizali i daleko izvan klasičnog kanona hip-hopa – od Radioheada i Gila Scott-Herona do post-dubstepa Buriala.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.