Duran Duran zapalio Šalatu, a pravi je lom nastao s Cro Copovim "Wild Boysima"

Zagreb je bio počašćen jedinim europskim koncertom kultnoga benda Duran Duran, a “Hungry Like A Wolf”, “Rio”, “Wild Boys”, “Come Undone”, “Ordinary World”, “Girls On Film”, “Save A Prayer”... zvučali su savršeno

Duran Duran zapalio Šalatu, a pravi je lom nastao s Cro Copovim "Wild Boysima" Borut Černelić
29. 8. 2017

Ljubomorno čuvam već u svibnju kupljene karte za Duran Duran! Zagrebački promet bio je kasno sinoć blokiran. Rijeka ljudi šarmantno sijedih glava i iz okolnih zemalja hodočasti put zagrebačke kultne Šalate.

Napisao i snimio: Borut Černelić


Kada vam kao generaciji "sretno dijete 80" vremeplovom, u goste, dolazi bend koji je prodao više od 100 milijuna ploča širom svijeta onda jednostavno morate biti dio te večeri. Kada vam dolazi najveći pop mainsteram bend sa 14 studijskih albuma, koji će samo za vas nastupiti bez predgrupe, jedinim samostalnim koncertom u Europi, sa najdužom svirkom bezvremenskih hitova, onda vam već mora jako biti krivo što niste bili na znametom zagrebačkom okupljalištu.
Osobno nisam baš njihov fan. Ovo je bila večer za moju bolju polovicu koja je kao i mnoge druge cure onog (boljeg) vremena odrastala uz hitove : “Hungry Like A Wolf”, “Rio”, “Wild Boys”, “Come Undone”, “Ordinary World”, “Union Of The Snake”, “The Reflex”, “Girls On Film”, “Save A Prayer” ili “Notorious” te naravo sobe uređene posterom frontmana Simon John Charles Le Bon-a. Ipak, kao dio novoga vala, odnosno novo romatičarske generacije bio sam oduševljen njihovim video spotovima te posebno jednim od najboljih glazbenih uradaka franžize Jamesa Bonda (007),“A View To A Kill”, koja je odnijela Zlatni globus 1985.
Dvije inetesantne stvari koje mnogi ne znaju su nastanak imena Duran Duran. Ekipa ga je uzela prema glavnome liku Dr. Durantu iz SF filma "Barbarella" i to nakon što su se prvotno nazvali "Rum Runner". Uz njihovu podlogu, "Wild Boys”, naš Mirko CRO COP Filipović izlazio na sve svoje borbe u karijeri.
Inače, kapa dolje! Iako malo ljubomoran ne mogu kazati da se radilo samo o ljepuškastom, "poblajhanom" boy bendu, Duran Duran je jedan od rijetkih britanskih bendova koji je pokorio američko tržište (imao je čak 21 singl na top 10 popisu Billboardove ljestvice) te nagrade kao što su Grammyji i Brit Awards. Izvanredan koncert, visoke tehničke produkcije,odlična promocija posljednjeg albuma
"Paper Gods" iz 2015.No pravi lom je nastao repertoarom pop 80' evergreena "Wild Boys"te dvosatnom svirkom uz pjevanje publike, radi koje sam pomislio na trenutak da sam u Birminghamu. Bis je završen s hitom "Rio". Još jednom je generacija "sretno dijete" pokazala da zna i može, da upaljači u rukama, uz mobitele u džepovima, još uvijek svijetle, kao i bendovi njihove mladosti.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.