Nitko, nitko, kao on! Messi po osmi put osvajač Zlatne lopte! Posvetio ju je nogometnoj legendi i sunarodnjaku

VIDEO - Halland i Mbappe ostali kratkih rukava, Modrić i dalje u sedlu. Deseti je naj nogometaš svijeta! Nagradu za najboljeg nogometaša 2023. godine dodijelio je francuski sportski dnevnik L'Equipe.

Zlatnu loptu posvetio je pokojnom Diegu Maradoni, kojemu bi danas bio rođendan.

Nitko, nitko, kao on! Messi po osmi put osvajač Zlatne lopte! Posvetio ju je nogometnoj legendi i sunarodnjaku Lionel Messi / Instagram
31. 10. 2023

Argentinac Lionel Messi i Španjolka Aitana Bonmati dobitnici su prestižne nogometne nagrade Zlatna lopta za 2023. Na gala priredbi u Parizu dodijeljena su i priznanja najboljim strijelcima, mladim nogometašima i ekipama u 2023. godini.

Nagradu Zlatna lopta za najbolju nogometašicu - ove je godine bilo 67. izdanje - a od 2018. i za najbolju nogometašicu tradicionalno dodjeljuje francuski časopis France Football. Svečana dodjela nagrada održana je u kazalištu Chatelet u Parizu. Messiju je ovo osma Zlatna lopta u karijeri, a posvetio ju je svom pokojnom sunarodnjaku Diegu Maradoni, kojemu bi danas bio rođendan.

Kao dobitnik prestižne nagrade naslijedio je Francuza Karima Benzemu koji ju je lani osvojio prvi put u karijeri. Bonmati je također prvi put osvojila prestižnu nagradu, naslijedivši sunarodnjakinju Alexiju Putellas koja je bila najbolja 2021. i 2022. Najbolje momčadi bile su Manchester City u muškoj i Barcelona u ženskoj konkurenciji.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.