Modrić u Realu „naređuje i zapovijeda kao da je visok dva metra“, a u Hrvatskoj dirigira bolje od Karajana

Zvjezda sja punim sjajem i u 35. godini, a nakon dva posljednja fenomenalna zgoditka protiv Šahtara i Barcelone Španjalci ga ponovo časte hvalospjevima. Mali Maestro, Ekvilibrist, Ptičica, samo su neki od nadimaka kojima španjolski, francuski, britanski... mediji nazivaju i časte jedinog istinskog „veleposlanika“ Hrvatske. Davor Šuker odigrao je 109 utakmica za Real,  Robert Prosinečki 73, Robert Jarni 36, a Luka više od 220! Koliko god Šuker bio planetarno popularan dočekao je da bude nadmašen

Modrić u Realu „naređuje i zapovijeda kao da je visok dva metra“, a u Hrvatskoj dirigira bolje od Karajana Baume Mercier
26. 10. 2020

Put do statusa nogometaškog „božanstva“ bio je trnovit, pun neizvjesnosti, ponekad i poniženja, kompromisa s upravama klubova i menedžerima. Unatoč svemu tome, Modrić je uspio jer je u svakome trenutku bio usredotočen na osnovno – nogomet. Modrić u Realu „naređuje i zapovijeda kao da je visok dva metra“, a u Hrvatskoj dirigira bolje od Karajana.

Luka Modrić od ratnog siročeta do najboljeg svjetskog nogometaša kojem su večeras u Parizu najpozvaniji dodijelili najveće priznanje. Oscar Sanz, čuveni novinar španjolskog dnevnika El Pais napisao je još pred dvije godine kako je Luka Modrić najbolji igrač centra terena na svijetu! Eleonora Giovio, novinarka El Paisa 2017. kazala je kako "kad nema Modrića, nema ni Reala", a Diego Torres, jedan od najčuvenijih španjolskih novinara, El Pais prvi je još 2016. kazao: "Modrić je najbolji, a posebice je takav u najtežim situacijama".

U međuvremenu i mnogi su drugi to priznali, a večerašnja nagrada, najveća u svijetu nogometa samo je potvrda kako je moguće da i ratno siroče ostvari najveće snove. Put od dječarca iz zadarskog zaleđa koji je u trećoj godini ostao bez djeda kojeg su ubili četnici do planetarno popularnog idola cijelog svijeta izgleda poput prave filmske priče. Davor Šuker odigrao je 109 utakmica za Real, Luka više od 200, Robert Prosinečki 73, Robert Jarni 36. Mali Maestro, Ekvilibrist, Ptičica, samo su neki od nadimaka kojima španjolski mediji nazivaju i časte jedinog istinskog „veleposlanika“ Hrvatske.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.