"Postoji zlostavljač, ali to nije gospodin Depp, postoji i žrtva zlostavljanja, ali to nije gospođa Heard", odzvanjalo je sudnicom u Virginiji

Evo presude u slučaju Johnnyja Deppa: Amber Heard je lagala!!! Sedmeročlana porota koja je vijećala između Johnnyja Deppa i Amber Heard donijela je odluku nakon šest tjedana suđenja i manje od tri dana vijećanja. 

AMBER HEAR JE ZLOSTAVLJAČICA I MORA PLATITI 15 MILIJUNA DOLARA DEPPU, a protutužbom je dobila 2 milijuna dolara. 

Johnny Depp je nakon presude rekao:

- Prije šest godina promijenio se moj život, životi moje djece, životi mojih najbližih i životi ljudi koji su me podržavali i vjerovali u mene mnogo, mnogo godina. Sve u tren oka. Protiv mene su iznesene lažne, vrlo ozbiljne optužbe putem medija, koji su dvaput u nanosekundi obišle svijet i užasno utjecale na moj život i karijeru. I šest godina kasnije, porota mi je vratila život. Najbolje tek dolazi i konačno je počelo novo poglavlje.

Veritas numquam perit. Istina nikad ne gubi.

"Postoji zlostavljač, ali to nije gospodin Depp, postoji i žrtva zlostavljanja, ali to nije gospođa Heard", odzvanjalo je sudnicom u Virginiji Tita Instagram
2. 6. 2022

Sud u Fairfaxu u Virginiji presudio je u tužbi za klevetu koju je pokrenuo glumac Johnny Depp protiv njegove bivše supruge Amber Heard. Sedmeročlano povjerenstvo počelo je raspravu u petak, a rasprava je trajala čak 13 sati. Proslavljeni glumac je likovao, a Amber je u nevjerici izjavila:

- Frustracija koju danas osjećam je neizreciva. Srce mi je bilo slomljeno. Ovo obilje dokaza očito nije bilo dovoljno da se suprotstavi nesrazmjernoj moći, utjecaju i dominaciji mog bivšeg muža. Još sam više razočarana što ova presuda znači drugim ženama. Ovo je veliki korak unatrag za sve zlostavljane žene. Vratili smo se u vrijeme kada je žena koja je progovorila o ugnjetavanju mogla biti javno ponižena i pogažena.  

Podsjetimo ...

Johnny Depp je tužio Amber Heard za gotovo 47 milijuna dolara nakon što je 2018. za The Washington Post izjavila da je preživjela obiteljsko nasilje. Iako se nikada Depp nije spominjao po imenu, njegovi odvjetnici rekli su da se to neizravno odnosi na optužbe koje je podigla protiv njega tijekom njihova razvoda 2016. Heard je tužila Deppa za gotovo 100 milijuna dolara. I nije na kraju uspjela. U minusu je 13 milijuna dolara, nakon završenog suđenja i pretvorila se iz zlostavljana u zlostavljačicu.

Depp je izgubio mnoge poslove kao rezultat skandala, uključujući i izbacivanje iz nastavka serijala "Pirata s Kariba"  budući da više nije viđen u "Legendarnim životinjama", "Tajnama Dumbledorea" , iako je za ovo drugo bio čak i plaćen.

Mediji su suđenje prenosili uživo, uz ogroman publicitet. Zbog toga je sutkinja Penney Azcarate rekla poroti da će njihova imena ostati u tajnosti.

Prava zvijezda suđenja bila je Camille Vasquez, forenzička psihologinja i odvjetnica u Shannon Curryju iz pravnog tima Johnnyja Deppa. Bila je zamoljena da procijeni Heardovo mentalno stanje kako bi se mogao utvrditi pati li od graničnog ili histeričnog poremećaja osobnosti. No nije pronašla znakove posttraumatskog stresnog poremećaja, iako je Heard ranije tvrdila da ga Deppovo zlostavljanje još uvijek proganja.

U završnoj riječi Vasquez je izjavila:

 

- U ovoj sudnici postoji zlostavljač, ali to nije gospodin Depp. Na sudu postoji žrtva zlostavljanja, ali to nije gospođa Heard.

Fotografije Amber Heard, koje su inkriminirale Deppa, snimljene su onako kako su tužitelji željeli prikazati zlostavljanu ženu. Tamna mrlja pojavila joj se na licu šest dana nakon što je imala navodni eksces s Deppom. Bila je to laž. Svijet je vidio upravo ono što je ona željela da se vidi.
 
Napetost oko cijelog suđenja bila je prisutna i prilikom izricanja presude, jer je objava počela kasno, jer porotnici, koji nisu bili kvalificirani, odvjetnici prema američkom zakonu napravili su administrativnu pogrešku: jedan od službenih obrazaca nije upotpunio iznos dosuđene štete. Porota je bila u pravu u prvom slučaju.

POČELO JE SVE ZA ZAHTJEVOM ZA RAZVOD

Glumica je napisala u dokumentu podnesenom za razvod da ju glumac zlostavljao i verbalno i fizički. Najčešće pod utjecajem droga ili alkohola. Depp je cijelo vrijeme negirao optužbe. Amber ga je optužila da ju je:

silovao je bocom votke;
čupao je kosu;
slomio je nos;


Napisao je po Amber Depp u SMS-u, jednom od svojih prijatelja, da uzme Hearda pod noge, ali da bi bio siguran u svoju smrt, imao bi odnos s lešom;
Glumica ga je također slikala, a potom je navodno ušetala s policijom, no vlasti su rekle da nije počinjen nikakav zločin.


Nagodba u prvom suđenju konačno postignuta u kolovozu 2016., nekoliko mjeseci kasnije, a početkom 2017. službeno je proglašen razvod.

Slučaj koji je okončan uključuje Deppovu tužba za klevetu. Temelji se na članku objavljenom u "Washington Postu" 2018. u kojem je Heard sebe opisala kao "javnu osobu koja je doživjela obiteljsko zlostavljanje". Iako se u članku ne spominje Depp po imenu, njegovi odvjetnici su tvrdili da je njegova karijera zbog članka doživjela veliki prekid. Glumac je u tužbu za klevetu zatražio 50 milijuna dolara, a Amber je od svog bivšeg supruga tražila 100 milijuna kao odmazdu. Ova dva slučaja sada istovremeno rješava Okružni sud Fairfax u Virginiji. Depp je u Virginiji podnio tužbu, jer se poslužitelji internetskog izdanja Washington Posta nalaze u okrugu.  

Bivši par iz snova upoznao se na  snimanju Rumloga iz 2011 .

Početkom 2015. godine povezali su svoje živote vjenčanjem. Izvana se činilo da žive u sretnom braku, ali jedva godinu dana kasnije, u svibnju 2016., Heard je podnijela zahtjev za razvod i zatražila zabranu prilaska Deppu.

- Johnnyjeva manija progona, prisile i agresija samo su rasli tijekom naše veze, tvrdila je svo vrijeme, razočarana glumica.

Gdje je Johnny Depp?

Johnny Depp nije prisustvovao presudi. NBC news javlja da je imao unaprijed planiranu radnu obvezu. Stoga je pratio suđenje iz Velike Britanije, gdje je tijekom vikenda primijećen na koncertu kada je održao iznenađujući glazbeni nastup na europskoj turneji gitarista Jeffa Becka.

Što je odlučio sud?

Za klevetu u The Washington Postu sud je proglasio glumicu Amber Heard krivom.

Utvrđeno je da ga je bivša supruga oklevetala optužbama da je počinio obiteljsko nasilje.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.