Goranin Jakov Fak ciljao je kirurškom preciznošću i veselio se velikom uspjehu, treće mjesto u Svjetskom kupu

Biatlonac iz Čabra po prvi put ove sezone popeo se na pobjedničko postolje. U njemačkom Ruhpoldingu na utrci Svjestkog kupa na 20 km završio je kao treći iza dva Norvežana.
 

Goranin Jakov Fak ciljao je kirurškom preciznošću i veselio se velikom uspjehu, treće mjesto u Svjetskom kupu Jakov Fak / Instagram
11. 1. 2023

Na prvoj utrci Svjetskog kupa u biatlonu u njemačkom Ruhpoldingu najbolji  skiješ s puškom s ovih prostora, Jakov Fak, osvojio je treće mjesto u pojedinačnoj muškoj disciplini na 20 km.

Uz besprijekornu paljbu zaostao je 29,3 sekunde za Norvežaninom Johannesom Thingnesom Boeom, Norvežanin je dvaput promašio, ali je na kraju ipak za 9,9 sekundi bio bolji od svog sunarodnjaka Vetleja Sjaastada Christiansena, koji nije pogodio ni jednom. Fak je počeo dobro. Nakon prvog streljačkog nastupa zauzimao je sedmo mjesto, nakon drugog peto, nakon trećeg šesto, a nakon zadnjeg streljačkog zastoja - jedini je među najboljima pogodio svih 20 meta - već je bio na postolju.
 

Potom je zadržao visoku poziciju do cilja i završio je na trećem mjestu. To je njegov najbolji plasman u sezoni, u kojoj je do sada u Hochfilznu završio kao sedmi. Fak je pobjedničkim postoljem spriječio potpuno norveško slavlje, jer je četvrti Sturla Holm Laegreid zaostao 42,8 sekundi, a i on je promašio jednu metu.

Slovenski uspjeh s dva mjesta među osvajačima bodova upotpunio je na kraju kao 22. i Anton Vidmar.( + 3:08,1; 1), te Alex Cisar s 24. mjestom (3:27,9; 2). Obojici je ovo dosad najbolji pojedinačni plasman u Svjetskom kupu.  Biatlonci će u četvrtak nastupiti u pojedinačnoj utrci na 15 kilometara u Ruhpoldingu.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.