Recept kraljice Elizabete II kojeg je povjerila samo američkom predsjedniku (recept, a i sastojke znamo sad svi)

Donosimo Kraljičine tajne dugo skrivanog recepta. Desert, koji je najlakši za napraviti, bio je i na jelovniku pokojne monarhinje za posebne prilike, a kako se spravljaju palačinka ala Elizabet II. povjerila je jedino Dwightu D. Eisenhoweru i to 1961.

Jaja dobro umutiti, dodati šećer, pola količine mlijeka i brašno. Dobro izmiješajte sastojke. Ostatak mlijeka ulijte u posudu, dodajte košticu tartara i tek na kraju umiješajte otopljeni maslac. Inače, jednostavne palačinke s nimalo "ekstravagantnim" sastojcima, trebale bi se jednostavno topiti u ustima.

Recept kraljice Elizabete II kojeg je povjerila samo američkom predsjedniku (recept, a i sastojke znamo sad svi) Royal family /Instagram
17. 9. 2022

I vi ćete sigurno uživati ​​u ukusnim palačinkama koje danas znamo pripremati na razne načine. Ali svakako jedan od tradicionalnih je onaj koji je 1961. bivšem američkom predsjedniku, Dwightu D. Eisenhoweru i njegovoj supruzi, povjerila kraljica Elizabeta II.

Skriveni recept više nije tajna

Znala je pripremiti i recept za tradicionalne palačinke, inače zvane "drop scones", a recept je navodno dovoljan za do šesnaest ljudi: "Kad je manje gostiju, stavim manje brašna i mlijeka, a koristim ostale sastojke kako je navedeno", rekla je u kraljici koja je napisala Eiswnhowerovom pismu tražeći od nje recept. Trebala bi znati sama napraviti palačinke.

Prema današnjim receptima trebale bi imati okus kremastih i rahlih američkih palačinki. Uz pismo je dodala i objašnjenje kako ih što bolje pripremiti. Jaja dobro umutiti, dodati šećer, pola količine mlijeka i brašno. Dobro izmiješajte sastojke. Ostatak mlijeka ulijte u posudu, dodajte košticu tartara i tek na kraju umiješajte otopljeni maslac. Inače, jednostavne palačinke s nimalo "ekstravagantnim" sastojcima, trebale bi se jednostavno topiti u ustima.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.