Potresni trenuci s posljednjeg ispraćaja Peléa: okupili se navijači na njegovom terenu (VIDEO)

Brojni obožavatelji kralja nogometa posjetili su stadion na kojem je trenirao kao trostruki svjetski prvak. Moći će se svjesno oprostiti od njega na središtu zelenila.

Potresni trenuci s posljednjeg ispraćaja Peléa: okupili se navijači na njegovom terenu (VIDEO) Twitter/Bolarinwa Olajide/David Kime/fotomontaža
5. 1. 2023

Lijes s tijelom legendarnog brazilskog nogometaša Pelea dopremljen je na stadion njegovog bivšeg kluba Santosa, gdje će se navijači moći oprostiti od trostrukog svjetskog prvaka sa svojom reprezentacijom.

Kolona vozila koja je nosila lijes bivšeg legendarnog nogometaša stigla je u ponedjeljak rano ujutro na Estadio Urbano Caldeira u četvrti Vila Belmiro, izvijestili su lokalni mediji.

Brojni su došli izreči zadnje slovo 

Mnogi navijači već su čekali ispred ulaza na stadion sa zastavama. Kolona vozila u pratnji policije i vatrogasaca krenula je oko dva sata ranije iz 80-ak kilometara udaljene bolnice Albert Einstein u Sao Paulu, gdje je Pele u četvrtak preminuo u 82. godini nakon duge borbe s rakom. trostruki pobjednik Svjetskog prvenstva postavljen je u središnji krug stadionskog igrališta, objavio je Peleov dugogodišnji klub Santos.
 

Navijači mogu proći pored lijesa na udaljenosti od oko pet metara. Novi brazilski predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva trebao bi mu odati počast u sljedećih nekoliko sati. Lijes će stajati nasred polja 24 sata, au utorak će pogrebna povorka nositi tijelo kroz naselje u kojem još živi Peleova majka do grobljanske kule Memorijalne nekropole Ekumenice. Ispraćaj će se obaviti u užem krugu obitelji.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.