Ožigosani Gianni Infantino objašnjava pozadinu neukusnog selfija ispred Peleovog lijesa (odzvanjaju njegove riječi)

Podigao prašinu "jeftinim selfijem"! Prvi čovjek Međunarodnog nogometnog saveza servirao je svoju priču o fotografiranju udarca iz tijela jedne od najvećih legendi u povijesti sporta.
 

Ožigosani Gianni Infantino objašnjava pozadinu neukusnog selfija ispred Peleovog lijesa (odzvanjaju njegove riječi) adrianocaorsi/instagram
4. 1. 2023

Foto: adrianocaorsi/instagram

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino zgrožen je kritikama koje je dobio zbog snimanja selfija na sprovodu legendarnog nogometaša Pelea ispred njegovog lijesa. Infantino je napravio selfie s Peleovim bivšim suigračima, zbog čega se predsjednik Fife našao na udaru kritika Peleova pogrebna ceremonija završila je u utorak nakon 24 sata. Na stadionu njegovog bivšeg kluba Santosa više od 230.000 navijača oprostilo se od jedinog nogometaša u povijesti koji je tri puta osvajao naslov svjetskog prvaka. Među njima su brazilski predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva i Infantino. Potonji je podigao prašinu jednim selfijem.
 

Zato, jer drugi niso znali

 
No Infantino, kako kaže, ne razumije negativnu percepciju svojih postupaka. "Upravo sam stigao iz Brazila, gdje sam imao čast sudjelovati u prekrasnoj počasti Peleu koja se održala u Vili Belmiro u Santosu", napisao je predsjednik na Instagramu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adriano Caorsi (@adrianocaorsi)

 
"Užasnut sam što sam obaviješten da me neki ljudi kritiziraju zbog snimanja selfija i fotografija na ceremoniji. Želio bih pojasniti da sam bio počašćen i ponizan što su me suigrači i članovi obitelji velikog Pelea pitali da ih fotografiraju. Naravno. Odmah sam pristao”, nastavio je Infantino. Objasnio je i da su Peleovi bivši suigrači tražili da ih sve zajedno snimi selfie, ali oni sami nisu znali kako to učiniti. Dakle, da bi bio od pomoći, Infantino je fotografirao jednog od njih i fotografirao ih sve zajedno za njega.

Previše ga poštuje

"Ako sam pomogao Peleovom suigraču i time izazvao kritiku, prihvaćam to sa zadovoljstvom i nastavit ću pomagati svima koji su pridonijeli pisanju legendarnih priča o nogometu. Imam toliko poštovanja i divljenja prema Peleu i njegovoj ceremoniji da Nikada ne bih učinio ništa što bi bilo nepoštovanje na bilo koji način", zaključio je 52-godišnjak.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.