Novo na Netflixu: Tamna strana majčinstva u "The Lost Daughter", zapanjujućem filmskom debiju Batman Stara

U zadivljujućem redateljskom debiju "Izgubljena kći", Maggie Gyllenhaal nitko ne govori što ona misli, ali sve što kažu ima smisla. Olivia Colman, Paul Mescal, Dakota Johnson i Ed Harris samo su dio odlične glumačke postave filma "The Lost Daughter".

The Lost Doughter Foto: YANNIS DRAKOULIDIS/NETFLIX
2. 1. 2022

Prve recenzije noviteta na Netflixu, adaptaciji romana poznate talijanske spisateljice Elene Ferrante iz 2006., izvrsne su: osim što su pohvalili izvanrednu glumačku postavu predvođenu Olivijom Colman, prepoznali su i osjetljivost redatelja debitanta. osobina je, međutim, možda koliko na svoje likove gleda kao odrasla osoba, kao da shvaća da empatija može zahtijevati više preciznosti nego nježnosti", napisali su uz uvodni citat Vulturea koji odlazi na dugi odmor u Grčka. Tijekom boravka tamo upoznaje obitelj s mladom majkom koja je podsjeća na vlastite mračne misli koje su obilježile njezino rano roditeljstvo.

Prema riječima redatelja, zbog zahtjevne teme filma, koja se fokusira na majčinstvo i koliko je ono komplicirano, bilo je posebno važno da se njezin suprug u to vrijeme brinuo o njezinoj kćeri (također glumac Peter Sarsgaard, koji također igra u Lost kćeri), i uspjela se usredotočiti na film. No snimanje s njezinim suprugom nije uvijek bilo lako, otkrila je 44-godišnja redateljica: morala ga je voditi i kroz scene seksa. “Prvo sam mislila da to možda nije najbolja ideja, ali onda sam si rekla: S mužem sam jako dugo. Toliko smo toga izdržali zajedno. Znam da me voli. Tko bi to napravio bolje od njega? Zaista nitko. ”Maggie Gyllenhaal, starija sestra zvijezde Jacka Gyllenhaala, ima kćeri Ramonu (15) i Gloriju Ray (9) s 50-godišnjim Sarsgaardom, s kojim je u braku od 2009. Glumica je najpoznatija po njezina uloga Rachel Dawes u The Dark Knight Christopher Nolan - koji je u filmu zamijenio njezinu kolegicu Katie Holmes - stvorila je nekoliko istaknutih uloga u nezavisnim filmovima, uključujući kultnog Donnieja Darka, u kojem je glumila sa svojim bratom.

 
Dakota Johnson, Jessie Buckley, Ed Harris i Paul Mescal također glume u The Lost Daughter, drami s elementima psihološkog trilera koja je uz odlične ocjene osvojila i prve nagrade.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.